Business Analyst – ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi

Saranen Consulting Oy
Tietoa tehtävästä

Puuduttaako rutiininomainen puurtaminen? Haluatko päästä uudistamaan toimintatapoja, suoraviivaistamaan liiketoimintaprosesseja ja auttaa yrityksiä jättämään monotoniset työt kauas historiaan? Kiinnostaako sinua uusimmat teknologiaratkaisut ja näiden hyödyntäminen kasvualan IT-projekteissa? Jos vastasit kyllä, ohjelmistorobotiikan työtehtävät saattavat kiinnostaa sinua. Hae nyt ja vie taitosi kasvualalle!

Mikäli haluat hyödyntää seuraavassa työssäsi analyyttista ja järjestelmällistä otettasi erilaisten prosessi- ja liiketoimintakehitystehtävien, muutosjohtamisen tai asiakastyön parissa, tämä on sinun mahdollisuutesi aloittaa uusi työ ja kasvaa kysytyksi asiantuntijaksi mielenkiintoisiin asiantuntijatehtäviin. Lue lisää ja hae tulevaisuuden osaajaksi!

Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on nouseva, monipuolinen teknologia, johon valmiita osaajia ei riittävästi vielä ole. Pääkaupunkiseudun ja Kaakkois-Suomen yritykset etsivätkin nyt riveihinsä Ohjelmistorobotiikan rekrytoivan koulutusohjelman kautta yhteensä 20 tulevaisuuden osaajaa erilaisiin ohjelmistorobotiikan ja prosessikehityksen asiantuntijarooleihin. Oletko sinä etsimämme henkilö?

Kasva kysytyksi ohjelmistorobotiikan osaajaksi ja löydä uusi työ

Uramahdollisuudet taipuvat RPA:n parissa useaan eri muottiin ja rekrytoivat yritykset etsivät tehtäviin uusia osaajia monenlaisilla eri taustoilla. Voit olla urasi alkupuolella oleva tulevaisuuden osaaja, jo kokeneempi IT-alan tekijä tai alanvaihtoa pohtiva ammattilainen – tärkeintä on kiinnostuksesi alaa kohtaan ja halusi kehittyä ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi.

Avoimia tehtäviä on useita ja eritasoisia – tuleva työtehtäväsi voi olla esim. jokin seuraavista:

 • RPA Business Analyst /mallintaja / vaatimusmäärittelijä (tässä tehtävässä kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja yhä paremmiksi ja tehokkaammiksi)
 • RPA Manager / Lead / projektipäällikkö (pääset johtamaan RPA-projekteja ja / tai ylläpitopalveluja ja toimimaan monotonisen työn vastavoimana)
 • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität liiketoimintoja ja prosesseja eteenpäin yhdessä tiimin kanssa)

Meille ja rekrytoiville yrityksille tärkeintä on halusi kasvaa alan asiantuntijaksi, sekä motivaatiosi kehittää omaa osaamistasi. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinua ohjelman aikana kasvamaan uuteen työtehtävääsi!

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää, jos tunnistat itsesi esimerkiksi joistakin näistä piirteistä:

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kasvaa uusiin työtehtäviin ja kehittää osaamistasi prosessikehityksen, ohjelmisto-, järjestelmä- ja IT-alan parissa – tämä on kaikista tärkein kriteeri!
 • Sinulla on valmiutta toimia eri sidosryhmien välisenä tulkkina (liiketoiminnan vaatimukset, kehittäjät, prosessiomistajat)
 • Sinulla on ymmärrystä erilaisista prosesseista esim. pankki- ja vakuutusalalta, terveydenhuollosta, talous- ja palkkahallinnosta, HR-alalta, logistiikasta ja hankinnasta, IT-alalta tai myynnistä ja asiakaspalvelusta
 • Muutosjohtaminen, Lean-osaaminen ja tehokkaat prosessit saavat sydämesi sykkimään
 • Sinulla on kiinnostus oppia tulkitsemaan ohjelmistorobotiikan ja automatisoinnin avulla tuotettuja raportteja ja muita työkaluja
 • Haluat tehdä töitä asiakkaiden ongelmanratkaisun, mielenkiintoisten projektien tai monipuolisen teknisen konsultoinnin parissa.
 • Voit olla koulutustaustaltasi esim. insinööri, tradenomi, DI, FM (tietotekniikka, tietojenkäsittelytiede, ohjelmistotekniikka, tietoliikenne tekniikka), tai sinulla on jotain muuta soveltuvaa taustaa, joka antaa hyvän pohjan kehittyä ohjelmistorobotiikan pariin.

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. Koulutus järjestetään yhdessä Sarasen, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Heräsikö kiinnostus? Osallistu ohjelman hakijainfotilaisuuteen torstaina 22.4. klo 11 Sarasen Facebookissa! Tilaisuudessa pääset tutustumaan ohjelman sisältöön ja avoimiin uramahdollisuuksiin tarkemmin. Ilmoittaudu FB-liveen mukaan tästä!

Uusi työ asiantuntijakoulutuksesta

Ohjelmistorobotiikan rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työtehtävät sekä asiantuntijakoulutus ainutlaatuisella tavalla. Ohjelma antaa sinulle aidon mahdollisuuden vaikuttaa uraasi sekä löytää seuraavan työpaikkasi. Voit lukea lisää ohjelmasta ja rooleista myös nettisivuiltamme!

 • Koulutuksesta eväät työllistymiseen. Koulutusohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6kk ohjelman päätteeksi.
 • Asiantuntijuus uudelle tasolle. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta kouluttajilta 25 koulutuspäivän myötä, sekä pääset hyödyntämään oppimaasi uudessa työroolissasi. Koulutus järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena ja on osallistujille maksuton. Lopputuloksena kasvatat oman asiantuntijuutesi uudelle tasolle.
 • Ohjelma avaa useita erilaisia urapolkuja. RPA-osaaminen on entistä kysytympi taito ja osaajista on kasvava tarve. Yritykset etsivät ohjelman kautta tekijöitä erilaisiin ja eritasoisiin tehtäviin.

Hae mukaan mahdollisimman pian, viimeistään 3.5.! Käymme hakemuksia läpi heti haun startattua!

Etenet hakuprosessissa, kun olet täyttänyt kaksi lomaketta:

 1. Täytä TE-toimiston hakulomake.
  Löydät Ohjelmistorobotiikan RekryKoulutuksen koulutusnumerolla 698400. Esivalinta koulutukseen tehdään tämän TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

 1. Täytä Sarasen osaamisprofiili. Tämä osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin – anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Voit muokata ja täydentää profiilia koko hakuajan.

Toivomme että jätät hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä haastattelut aloitetaan jo ennen hakuajan päättymistä ja paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä!

Lisätietoja ohjelmasta:

Ensisijaisesti lisätietoja ohjelmasta löydät Sarasen nettisivuilta.

Voit halutessasi kysyä lisää projektin yhteyshenkilöltä Mira Tapiolalta. Tavoitat Miran parhaiten sähköpostitse (mira.tapiola@saranen.fi) tai puhelimitse (045 171 6787) maanantaisin klo 13:00 - 13:45 ja torstaisin klo 14:00 - 14:45. Viikon 14 (5. - 9.4.) aikana lisätietoja voit kysyä Tommi Ohtoselta sähköpostitse tommi.ohtonen@saranen.fi tai puhelimitse (050 477 8959) torstaina 8.4. klo 14:00 - 14:45.

Valinta RekryKoulutukseen edellyttää soveltuvan yrityspaikan löytymistä, jossa toimit koulutuksen aikana ja joka on potentiaalinen tuleva työnantaja. Suurin osa yrityspaikoista tulee Saranen Consultingin kautta, mutta mielenkiintoista yrityspaikkaa on mahdollista etsiä myös itse. Koulutus sisältää viiden päivän mittaisen lomajakson (26.7. - 30.7.2021). Koulutusohjelman ensisijaisena tavoitteena on solmia ohjelman päätteeksi työsopimus yhteistyöyrityksen kanssa. Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen Consulting ja rekrytoivat yritykset.

Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeiluissa on voimassa. Koulutuksen ajalta voi saada työttömyysetuutta (mahdollisuus korotettuun etuuteen) ja verotonta kulukorvausta.

Yhteystiedot

Ilmianna kiinnostuksesi tai vinkkaa kaverille 3.5.2021 mennessä! Hakemuksen voit täyttää "Tutustu työpaikkaan" -linkin kautta.

Tutustu työpaikkaan