(Poistunut julkaisusta)

Biträdande rektor, Mattlidens gymnasium
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.8.2019

Biträdande rektor, Mattlidens gymnasium

Työavain 3-1527-19
Vakinainen virkasuhde
Hakuaika päättyy 09.09.2019 kello 15:45
Mattlidens gymnasium , Mattliden 1 02230 Esbo
Sivistystoimi, Svenska bildningstjänster/Gymnasiet
Apulaisrehtorit

Tehtävän kuvaus: Vi söker dig som vill vara med att vidareutveckla Mattlidens gymnasium, det enda svenskspråkiga gymnasiet i Esbo. Skolan ligger intill Västerleden och har goda trafikförbindelser, såväl med Helsingfors som med olika delar av Esbo och med Grankulla. I gymnasiet studerar omkring 430 studerande på den allmänna gymnasielinjen och omkring 150 på den internationella IB-linjen (International Baccalaureate). Antalet studerande i gymnasiet har vuxit under de senaste åren och förväntas växa fram till 2020 då omkring 600 unga studerar på Mattlidens gymnasium. I Mattlidens gymnasium arbetar vi målmedvetet för att studerande ska lyckas med sina studier och för att både studerande och personal ska trivas och må bra. Det internationella och inkluderande förhållningssättet genomsyrar vår verksamhet. Gymnasiets språk- och kulturmångfald gör oss unika i det finlandssvenska gymnasienätet. Mattlidens gymnasium biträdande tjänsterektor ansvarar för ärenden i anslutning till personal, studerande och verksamheten. Hen är medlem i gymnasiets ledningsgrupp, som leds av rektor. Ledningsgruppen är gemensam för den allmänna linjen och för IB-linjen. I ledningsgruppen representerar biträdande tjänsterektorn den allmänna linjen och ansvarar bl.a. för skötseln av studentexamensproven och tillgodoräknandet av utomstående gymnasiekurser. Hens övriga ansvarsområden är t.ex. rekryteringen av korttidsvikarier, fastighetsärenden i samarbete med alla aktörer som vi delar skolcentret med dvs. Mattlidens skola, Mattby daghem, Esbo Arbis och Prakticum, samt andra uppgifter i överenskommelse med rektorn. Du är den vi söker om du är bekväm med beslutsfattande, är tydlig i ditt ledarskap och behåller ett realistiskt helhetsperspektiv i den hektiska vardagen genom att fokusera på rätt saker. Du har samarbetsförmåga, tar initiativ samt medverkar till att genomföra och slutföra olika former av utvecklingsprojekt och förändringar i verksamhetsmiljön.


Kelpoisuusvaatimus: Enligt förordningen om behörighetsvillkor för personal inom undervisningsväsendet 1998/986.


Rikosrekisteriote: Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.
Tehtävässä edellytetään utmärkta kommunikativa färdigheter i svenska, goda färdigheter i engelska och digital kompetens.

Arvostamme tidigare erfarenhet som ledare och starka förkunskaper i Abitti.


Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Sopimusala: OVTES Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimusLisätietoja tehtävästä
Rektor Saana Ruotsala
+358 43 8258628
saana.ruotsala(@)esbo.fi