(Poistunut julkaisusta)

BI/DW -analyytikko
Helen Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.11.2018

TULE TEKEMÄÄN UUTTA ENERGIATULEVAISUUTTA!

Me Helenissä kehitämme jatkuvasti puhtaampia ja ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Rakennamme uusia, asiakkaidemme tarpeisiin yhä paremmin sopivia palveluja. Uudet innovaatiot ovat osa arkeamme, ja ne syntyvät yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Liity joukkoomme.

DW/BI -ANALYYTIKKO

Tule mukaan nostamaan tiedolla johtamisen kyvykkyyttämme uudelle tasolle sekä asiakasrajapinnassa että tuotekehityksessä! Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa DW/BI -analyytikkoa. Tulet osaksi modernia energiayhtiön huipputiimiä, joka mm. kehittää uusia datapohjaisia tuotteita ja palveluita yhdessä liiketoiminnan kanssa.

Odotamme, että olet BI:n ja DW:n osaamisen moniottelija, joka kykenee tietovarastojen ja raportoinnin suunnitteluun ja kehittämiseen sekä tietojen mallintamiseen. Olet kiinnostunut siitä, miten liiketoimintaa voidaan tukea ja kasvattaa tiedon avulla. Sinulta löytyy ymmärrystä koko BI-ketjuun, tietovarastosta BI-raportointivälineiden hyödyntämiseen. Tiivis yhteistyö liiketoiminnan kanssa on sinulle luontainen tapa edetä kohti yhteistä tavoitetta.

Tehtäviisi kuuluu Microsoft SQL-tietokantaan pohjautuvan tietovaraston ja raportoinnin suunnittelua, sen jatkuvaa kehittämistä ja toimivuudesta vastaamista yhdessä ICT:n ja toimittajan kanssa. Varmistat oikeiden tietojen saatavuuden liiketoiminnalle itsepalveluanalytiikkaa varten. Yhdistät ja jalostat sisäisistä ja ulkoisista tietolähteistä saatavaa tietoa hyödynnettävään muotoon. Viihdyt monitoimittajaympäristössä ja toimit tiiviissä yhteistyössä Helenin ICT:n, talouden sekä liiketoiminnan kanssa. Lopullinen tehtävänkuvasi tarkentuu oman osaamisesi sekä kokemuksesi mukaan.

Odotamme sinulta:

 • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vastaavia tietoja
 • Tietokantaosaamista ja -kokemusta (esim. SQL, Oracle)
 • Vahvaa tietovarasto-osaamista (mm. Data Vault 2.0, SSBI)
 • Vahvaa BI-järjestelmäosaamista (esim. PowerBI)
 • Kiinnostusta lähdejärjestelmien rakenteisiin (mm. tuotannon, energiamarkkinan ja talouden järjestelmät)
 • Ketterän kehityksen menetelmien ymmärtämistä (esim. Scrum, SAFe)
 • Erinomaisia tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää suomen ja englannin osaamista
 • Jatkuvaa itsensä kehittämisen paloa ja uteliaisuutta uusia teknologioita kohtaan sekä haasteisiin innolla tarttuvaa ja päämäärätietoista asennetta
 • Kykyä hallita kokonaisuuksia monitoimittajaympäristössä

Arvostamme myös:

 • Ymmärrystä ja osaamista Big Data -teknologioista ja pilvipalveluista
 • Kiinnostusta ja alustaekosysteemeihin
 • Tietokantaohjelmointiosaamista (esim. SQL, Python, Java) ja DAX-osaamista
 • ETL-työkalujen- ja prosessien ymmärrystä
 • Ymmärrystä alustaekosysteemeistä

Energia-ala on digitaalisessa murroksessa ja pääset tässä tehtävässä vaikuttamaan tulevaisuuden tuote- ja palveluvalikoimaamme. Pääset työskentelemään dynaamisessa ja aikaansaavassa sekä kehittyvässä ja innovatiivisuuteen kannustavassa ympäristössä sekä kehittämään uusia datapohjaisia palveluja ja tuotteita yhdessä liiketoiminnan kanssa. Saat ympärillesi motivoituneen ja kehittyvän huipputiimin, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet. Helen on kasvuun panostava, kannattava ja vastuullinen energiayhtiö, panostamme myös omaan ammatilliseen kasvuusi.

Kiinnostuitko? Lisätietoa tehtävästä saat Milla Ratialta (p. 050 577 0703), parhaiten tavoitettavissa ti 6.11. klo 8:00-9:00 ja ti 13.11. klo 16:00-17:00 sekä Panu Oksmanilta (p. 040 590 0000), parhaiten tavoitettavissa ke 7.11. klo 16:00-17:00 ja ma 12.11 klo 15:00-16:00.

Huomioithan, että täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä ja käsittelemme hakemuksia koko hakuajan. Hae tehtävää sähköisellä hakemuksellamme mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14.11.2018.