(Poistunut julkaisusta)

Bidragshandsläggare
Kirkkohallitus, Toiminnallinen osasto, Diakonia ja sielunhoito

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.5.2019

Kyrkostyrelsen sköter Evangelisk-lutherska kyrkan i Finlands gemensamma förvaltning, ekonomi och verksamhet. Vi bedriver vår verksamhet i Helsingfors centrum.

Vi söker en

BIDRAGSHANDLÄGGARE

till verksamhetsavdelningens enhet för Kyrkans diakoni och själavård.

Bidragshandläggaren har i uppgift att delta i Kyrkans Diakonifonds verksamhet, vara med om att utveckla verksamheten, ta fram information och kommunicera om verksamheten.

Vi förutsätter för uppgiften lämplig högskoleutbildning och gedigen kunskap om kyrkans diakonis ekonomiska bistånd samt om social trygghet och skuldrådgivning. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och interaktiva färdigheter samt utbildningskompetens. Arbetet förutsätter goda skriftliga och muntliga färdigheter samt erfarenhet av informationsproduktion och kommunikation (webbkommunikation, mediekontakter). Den som väljs till befattningen förutsätts vara noggrann och tillförlitlig samt ha goda informationstekniska färdigheter, i synnerhet behärska Office-programpaketet. Handläggningen av biståndsansökningar förutsätter att man kan hantera press och rutiner samt arbeta långsiktigt.

För tjänsten krävs utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska samt nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Övriga språkkunskaper räknas som en merit.

Anställningen inleds 1.9.2019 eller enligt överenskommelse. Lönen bestäms enligt kravgrupp 601 i Kyrkans allmänna tjänste- och arbetskollektivavtal (2 696,89 euro). Baserat på uppgifternas svårighetsgrad betalas dessutom en särskild del som är 50 % av differensen mellan kravgrupperna 601 och 602 (245,06 euro/mån.) samt en årsbunden lönedel, som baserar sig på personens arbetserfarenhet. Den som väljs bör vara konfirmerad medlem av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Innan befattningen tillträds ska ett godtagbart läkarintyg visas. En prövotid på sex månader tillämpas. Förfrågningar besvaras av sakkunnig Tiina Saarela tiina.saarela@evl.fi, 0503448573, och direktören för enheten för Kyrkans diakoni och själavård Kalle Kuusimäki, kalle.kuusimaki@evl.fi, tfn 050 501 2901.

Vi ber att ansökningar riktade till Kyrkostyrelsen jämte bilagor inlämnas via den elektronska rekryteringstjänsten på adressen evl.fi/rekrytering senast tisdag 21.5.2019 kl. 15. Ansökningarna returneras inte. Intervjuer anordnas i Kyrkans hus i Helsingfors onsdag 29.5.2019 kl. 9-15.