(Poistunut julkaisusta)

B-kantor
Åbo svenska församling

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.12.2019

Välkommen att bli vår  B-kantor!

Vi söker dig som brinner för kyrkomusik och gudstjänstliv och som vill vara med och utveckla kyrkomusiken i vår församling. Vi firar högmässa i Åbo domkyrka på söndagar och fortsätter gudstjänsten i vår vardag och i vår veckoverksamhet. Gudstjänsten genomsyrar vår församling. Vår huvudmålsättning är att få så många som möjligt engagerade att bygga församling tillsammans.

Du ska ha behörighet för B-kantorstjänst och behöver vara socialt kompetent, ha god samarbetsförmåga, tycka om att organisera och vilja att jobba med delaktighet och frivilliga medarbetare.

Språkkraven är utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och nöjaktig förmåga att använda finska i tal och skrift.

Som meriter beaktas

· huvudämnesstudier i orgel

· mångsidiga musikaliska färdigheter, bl.a. förmåga att spela flera slags musikinstrument

· erfarenhet av och förmåga att arbeta med barn och ungdomar

Lön enligt kravgrupp 601/20. Tjänsten förutsätter medlemskap i Finlands ev.luth. kyrka. Läkarintyg och utdrag ur brottsregistret bör företes innan tjänsten tillträds. På tjänsten tillämpas en 6 månaders prövotid. Tjänsten tillträds 1.3.2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan riktas till Församlingsrådet i Åbo svenska församling och skickas per e-post till församlingsrådets ordförande, t.f. kyrkoherde Clas Abrahamsson, clas.abrahamsson@evl.fi, under tiden 9-31.12.2019 kl. 15. Kyrkoherden (tfn 040-3417 466) och A-kantor Marjo Danielsson (tfn 040-3417 448) ger närmare uppgifter om tjänsten.