(Poistunut julkaisusta)

Avainasiakaspäällikkö
Unilever Finland Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.3.2019

Nautitko myynnistä ja asiakaskohtaamisista? Onko kestävä kehitys myös lähellä sydäntäsi? Siinä tapauksessa jatka lukemista! Nyt sinulla on mahdollisuus työskennellä suomalaisten rakastamien jäätelö- ja teebrändien parissa, kuten Ingman, Magnum, Ben & Jerry’s ja Lipton, sekä tunnettujen ruokabrändien, kuten Knorr, Hellman’s ja Turun Sinappia.

Etsimme Helsingin toimistollemme analyyttistä avainasiakaspäällikköä vastaamaan Refreshment ja Foods -kategorioidemme myynnistä asiakkaallemme, joka on yksi Suomen suurimmista päivittäistavara-alan toimijoista. Avainasiakaspäällikön tehtäviin kuuluu asiakassuhteen kehittäminen, asiakkaan valikoiman kehittäminen, tarjous- ja hinnoitteluprosessi sekä muun muassa myynnin ennustamisprosessi. Kaiken tavoitteena myynnin kasvattaminen.

Jos jaat intohimomme ja halumme ymmärtää, mitä ihmiset haluavat ja tarvitsevat elintarvikkeista, niin voit olla uusi avainasiakaspäällikkömme näihin kategorioihin. Toivomme, että sinulla olisi jo aiempaa kokemusta FMCG -alasta ja liiketoiminnasta, sekä asiakassuhteiden kehittämisestä ja tuloshakuisesta myyntityöstä.

 

Työnkuva

Etsimme ammattitaitoisen ja energisen tiimimme vahvistukseksi tuloshakuista myynnin ammattilaista ja inspiroivaa tiimipelaajaa, joka ottaisi vastuulleen yhden suurimmista päivittäistavara-alan asiakkaistamme. Työssäsi huolehdit asiakassuhteen kehittämisestä varmistaaksesi kategorioidesi tuotteille parhaan myynnin ja myymäläsaatavuuden.

Avainasiakaspäällikkönä olet vastuussa liikevaihdosta, markkinaosuudesta ja kannattavuudesta sekä liiketoimintastrategian kehittämisestä ja toteuttamisesta yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi olet vastuussa kategoriastrategioiden toteutuksesta. Tässä tehtävässä olet osa vahvaa, paikallista tiimiämme ja raportoit Business Leadille.

 

Päävastuualueet ja työtehtävät

  • Päävastuu kategorioidesi (Foods & Refreshment) liiketoiminnasta yhdelle isoimmista asiakkaistamme.
  • Liiketoimintastrategian kehittäminen ja toteuttaminen myynnin kasvattamiseksi.
  • Tarjous- ja hinnoitteluprosessin suunnittelu ja toteuttaminen.
  • Kehität ja vahvistat Unileverin ja asiakkaamme välisiä suhteita aktiivisesti.
  • Teet yhteistyötä laajasti eri sisäisten sidosryhmiemme kanssa, esim. tuoteryhmäpäälliköiden, markkinoinnin, taloushallinnon sekä tuotannonsuunnittelun kanssa.

Tässä tehtävässä olet myös vastuussa ennustamisprosessista  ja huolehdit jatkuvasta yhteistyöstä asiakkaan kanssa, kuten neuvottelut kaupankäynnin ehdoista ja investoinneista Unileverin strategian mukaisesti.

 

Mitä odotamme?

Hakemallamme henkilöllä on jo kokemusta FMCG -alalta, mieluiten analyyttisistä ja datalähtöisistä tehtävistä, tai sinulla on jo näyttöjä menestyksekkäästä asiakassuhteiden kehittämisestä ja myyntitehtävistä. Toivomme, että liiketoimintastrategian parissa työskentely ja suunnittelutyö on sinulle tuttua, ja olet tottunut huolehtimaan asiakassuhteista ja neuvottelemaan asiakkaiden kanssa.

Lisäksi:

  • Odotamme hakijoilta sujuvia suomen ja englannin kielen taitoja sekä kirjallisesti että suullisesti.
  • Katsomme eduksi AMK tai yliopistotasoisen koulutuksen liike- tai taloushallinnon alalta tai markkinoinnista.

 

Tunnistatko itsesi?

Luonteeltasi olet analyyttinen, datalähtöinen, järjestelmällinen sekä itsenäinen ja tulosorientoitunut. Tunnistat itsessäsi sisäisen tarpeen itseohjautuvuuteen ja asetat mielelläsi itsellesi tavoitteita. Työskennelläksesi Unileverin Avainasiakaspäällikkönä et pelkää dynaamista työympäristöä ja ajoittain hektistä tahtia. Haluat kehittää ja kehittyä työssäsi, jotta voisit vastata entistä paremmin asiakkaan tarpeisiin ja kasvattaa myyntiäsi.

Etsimme henkilöä, joka on kunnianhimoinen ja jolla on hyvä vuorovaikutustaidot. Osaat esiintyä luontevasti ja luottamusta herättävästi ja haet aktiivisesti kasvua liiketoiminnalle. Olet luonteva neuvottelutilanteissa ja pyrit löytämään ”sen parhaan” ratkaisun kaikille osapuolille.

 

Kuvailimmeko juuri sinua? Tässä on ainutlaatuinen tilaisuus edistää ja olla osa muutosta, jota liiketoiminnan kasvattamisella haluamme saavuttaa. Oletko valmis uusille haasteille ja liittymään menestyksekkääseen tiimiimme? Siinä tapauksessa hae nyt!

 

Tarjoamme

Meillä saat huikean mahdollisuuden kasvattaa vahvoja, tunnettuja brändejä. Tarjoamme mahdollisuuden menestyä ja kasvattaa omalta osaltasi yrityksen toimintaa. Annamme paljon vastuuta, mutta vastapainona tarjoamme myös vapautta niin työsi suunnittelun kuin toteuttamisen osalta. Unileverillä liiketoiminnan takana on myös suurempi merkitys: halu kehittää Pohjoismaisten kuluttajien arkielämää, ja työskennellä kestävän kehityksen puolesta.

Lisäksi tarjoamme joustavan, itsenäisen tavan työskennellä. Saat käyttöösi hyvät työvälineet ja koulutusta tukemaan kehittymistäsi ja osaamistasi. Lisäksi saat kilpailukykyisen palkan vuosibonuskäytäntöineen, autoedun, erinomaiset työsuhde-edut sisältäen muun muassa kattavan työterveyshuollon sekä laajat liikunta- ja virkistysedut.

 

Kiinnostuitko? Hae pian! 

Jätäthän hakemuksesi (sisältäen CV:si ja hakemuskirjeesi) rekrytointisivujemme kautta: www.unilever.fi/careers mahdollisimman pian, mutta viimeistään 24.3.2019. Mainitsethan hakemuksessa myös palkkatoiveesi. Huomioithan, että emme saa vastaanottaa hakemuksia sähköpostitse.

 

Heräsikö vielä kysyttävää? 

Tarkempia tietoja positiosta antaa Business Lead Päivi Korvela numerosta 040 563 5757 tiistaina 12.3. klo 10.30-12.30.

Jos sinulla on kysyttävää rekrytointiprosessista, otathan yhteyttä  Talent Advisor Tiia Autioon: tiia.autio(at)unilever.com /puhelin + 358 50 3000 286. Paras aika soittaa on hakuaikaan maanantaisin klo 10-11 tai torstaisin klo 13-14.