(Poistunut julkaisusta)

Asiantuntija/lakimies - sähkö- ja maakaasuverkot
Energiavirasto

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.6.2018

Energiavirasto toimeenpanee suomalaista ja eurooppalaista energia- ja ilmastopolitiikkaa. Tehtävänsä virasto toteuttaa valvomalla ja edistämällä energiamarkkinoiden toimintaa ja ilmastotavoitteiden toteutumista.

Energiaviraston visiona on vuonna 2022 olla kehittyvä, edistyksellinen ja arvostettu viranomainen. Energiavirasto haluaa olla jatkuvasti kehittyvä, toimintatavoiltaan edistyksellinen ja asiakaslähtöinen viranomainen. Virasto haluaa olla myös aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Viraston panos energiamarkkinoiden toimivuudessa ja ilmastotavoitteiden toteutumisessa tulee olla merkittävä.

 

Tehtävän kuvaus 

Asiantuntijana, verkkoinsinöörinä tai lakimiehenä osallistut sähkö- ja maakaasuverkkotoiminnan lupakäsittelyyn liittyvien viranomaistehtävien valmisteluun ja hoitamiseen. Tehtävänäsi on erityisesti verkkotoiminnan toimilupien ja sähköjohtojen hankelupien käsittely. Asiantuntijana osallistut myös verkkotoiminnan luvanvaraisuutta koskevien tutkinta-, lausunto- ja neuvottelupyyntöjen käsittelyyn. Lisäksi avustat liittymien hinnoitteluperiaatteiden valmistelussa, sekä verkkosääntöjen implementointiin liittyvissä tehtävissä.

 

Hakijalta odotamme

Odotamme hakijoilta soveltuvaa korkeakoulututkintoa viranhoidon kannalta soveltuvalta alalta.

Tehtävien menestyksellisen hoitamisen kannalta eduksi luetaan hankittu käytännön kokemus viranomaisen lupakäsittelystä sekä kokemus sähkö- ja maakaasuverkkotoimintaan liittyvistä tehtävistä tai valvontatehtävistä. Arvostamme hakijoilta hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa, kotimaisten kielten taitoa sekä neuvottelutaitoa, oppimis- ja analysointikykyä sekä yhteistyökykyä ja joustavuutta. Lisäksi arvostamme tiiviissä asiantuntijaorganisaatiossa tarvittavaa avoimuutta, reiluutta sekä kykyä keskittyä olennaiseen ja toimia yhteisen hyvän puolesta.

 

Työssä tarvittava kielitaito

Arvostamme hyvää ruotsin ja englannin kielen kirjallista ja suullista ilmaisua.

 

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika:   Virastotyöaika

Tehtävä alkaa:   1.8.2018 tai sopimuksen mukaan

Määräaikainen, päättyy:   31.1.2019 työn luonne

Virka on viraston yhteinen.

 

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Tarkempi kuvaus tehtävästä löytyy tästä linkistä.

ID: 32-347-2018

Hae viimeistään:   25.6.2018 12:00

 

Lisätietoja tehtävästä

Suvi Lehtinen Johtava asiantuntija 029 5050 061 etunimi.sukunimi@energiavirasto.fi

Veli-Pekka Saajo Johtaja 029 5050 023 etunimi.sukunimi@energiavirasto.fi

 

Lisätietoja: Energiaviraston kotisivut