(Poistunut julkaisusta)

Asiantuntija
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.6.2020

ASIANTUNTIJA, LIKVIDITEETIN HALLINTA

 

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Keskuspankki ja tasehallinta -organisaatiossa Keskuspankki vastaa OP Ryhmän tarvitseman rahoituksen hankkimisesta tukkumarkkinoilta ja rahoituksen välittämisestä asiakasliiketoiminnoille sekä OP Ryhmän maksuvalmiusaseman hallinnasta. Tasehallinnan vastuulle kuluu OP Ryhmän varainhankinnan suunnittelu sekä korkoriskiaseman analysointi sekä jäsenpankkien ja OP Yrityspankin tukeminen korko- ja rahoitusriskiin liittyvissä asioissa.

 

Keskuspankin likviditeetinhallintatiimi vastaa OP Ryhmän päivittäisestä ryhmätasoisesta operatiivisesta likviditeetinhallinnasta. Tavoitteena on varmistaa OP Ryhmän euro- ja valuuttamääräinen likviditeetin riittävyys maksuliikevelvoitteisiin sekä optimoida tiliasemat ulkomaisissa tilipankeissa.

 

Etsimme nyt asiantuntijaa Keskuspankin likviditeetinhallintatiimiin Helsinkiin vakituiseen työsuhteeseen.

 

Tehtävästä

 

Osallistut OP Ryhmän euro- ja valuuttamääräisen likviditeetin operatiiviseen hallintaan. Raportoit OP Ryhmän Keskuspankin hallinnassa olevien vakuuksien riittävyydestä päivittäisen likviditeetin varmistamiseksi. Analysoit ja seuraat pikamaksamisen ja muiden ajankohtaisten maksujärjestelmämuutosten vaikutuksia likviditeetin hallintaan. Osallistut OP Ryhmän likviditeetin hallintaan vaikuttaviin erilaisiin kehittämishankkeihiin. 

 

Mitä odotamme sinulta

 

Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus ja olet jo hankkinut osaamista ja kokemusta pankkitoiminnasta, maksuliikejärjestelmistä, raha- ja pääomamarkkinoista sekä niiden tuotteista. Työskentelet oma-aloitteisesti ja sinulla on halua kehittää niin työvälineitä, työtapoja kuin prosesseja.

 

Menestyäksesi tehtävässä sinulla on kyvykkyyttä oppia ja omaksua uusia asioita nopeasti myös muuttuvissa tilanteissa sekä hyvä paineensietokyky. Lisäksi osaat hahmottaa kokonaisuuksia sekä olet huolellinen ja tarkka. Sinulla on loistavat vuorovaikutustaidot ja työskentelet mielellään osana asiantuntijatiimiä. Kommunikoit sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.

 

Käytettävien järjestelmien hallinta (Swift, TARGET2, SAP) sekä laaja-alainen Excel-osaaminen katsotaan eduksi.

 

Tarjoamme sinulle

 

Tarjoamme vakituisen, mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtävän ohella kokonaisvaltaisen näkymän OP Ryhmän pankkiliiketoimintaan sekä kansainvälisiin rahoitusmarkkinoihin. Saat ammattitaitoisen tiimin ympärillesi ja pääset työskentelemään yhdessä heidän kanssa. Sinulla on mahdollisuus kasvattaa osaamistasi ja kehittyä rahoitusalan todelliseksi osaajaksi. Tulet työskentelemään OP Vallilan inspiroivassa ympäristössä.

 

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Kiinnostuitko? Hae tehtävää lähettämällä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi oheisen linkin kautta 2.8. mennessä. Jos sinulla heräsi kysymyksiä, niin Pekka Moisio antaa lisätietoja puhelimitse 050 5502630 ja sähköpostitse pekka.moisio(at)op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.