(Poistunut julkaisusta)

Asiantuntija voimajärjestelmätekniikka
Fingrid Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.9.2020

Fingrid on arvostettu ja dynaaminen toimija, joka vastaa sähkön kantaverkosta ja sähköjärjestelmän tasapainosta. Kantaverkon kautta kulkee noin 75 prosenttia kaikesta Suomessa käytetystä sähköstä. Fingridiläiset voivat päivittäin nähdä työnsä vaikutuksen jokaisen suomalaisen arkeen; Suomi toimii sähköllä ja olemme keskeisesti vaikuttamassa energia-alan murroksessa. Kansainvälisen yhteistyön ja sähkömarkkinoiden laajenemisen myötä työllämme on yhä suuremmassa määrin myös kansainvälinen ulottuvuus.

Asetamme toiminnallemme rohkeat ja kunnianhimoiset tavoitteet. Yrityskulttuurimme on avoin, yhteisöllinen, uudistuva ja tavoitteellinen sekä hyviä hallintotapoja noudattava. Kehitämme toimintaamme pitkäjänteisesti ja tasapainoisesti. Haemme laatua ja tehokkuutta yhdistämällä oman ydinosaamisemme maailman parhaiden toimijoiden kanssa. Tervetuloa yhteen Suomen parhaista työpaikoista, tekemään työtä jolla on merkitystä!

Fingridin voimajärjestelmätekniikka –yksikkö vastaa järjestelmäteknisestä suunnittelusta ja voimajärjestelmän komponenttien teknisestä yhteensopivuudesta, simulointiverkkomallien ylläpidosta ja verkostolaskentatyökalujen kehittämisestä sekä mitoitukseen liittyvästä järjestelmäteknisestä yhteistyöstä asiakkaiden kanssa.

Sinun vastuualueeseesi kuuluvat voimajärjestelmän muutosilmiöihin liittyvät selvitykset, verkkoon kytkettävien laitteistojen teknisen yhteensopivuuden varmistaminen sekä voimalaitosten ja HVDC / FACTS -laitteistojen dynamiikkamallien rakentaminen ja joissain tapauksissa tilaaminen. Tuet yhtiön asiakas-, suunnittelu-, investointi- ja kunnossapitotoimintaa ja haet kustannustehokkaita ja kokonaiskansantaloudellisia ratkaisuja sähkövoimajärjestelmän eri komponenttien yhteensovittamiseksi. Seuraat ja analysoit voimajärjestelmässä esiintyviä heilahteluita ja muita vuorovaikutusilmiöitä sekä erityisesti voimalaitosten ja tehoelektroniikalla kytkettyjen laitteistojen toimintaa. Analyysien pohjalta ehdotat tarvittaessa voimajärjestelmän komponentteja koskevia uusia vaatimuksia tai toimintaperiaatteita. Tehtävänkuvaan kuuluu myös järjestelmäteknisten selvitysten määrittely, hankinta ja vetäminen vastuualueellasi.

Tehtävässä menestyminen vaatii voimajärjestelmän ja sen toiminnan teoreettista tuntemusta. Säätötekniikan sekä PSS/E ja PSCAD ohjelmistojen osaaminen auttaa tehtävän nopeassa haltuun otossa. Työssä tarvitaan lisäksi intoa kehittää järjestelmälaskennan työkaluja vastaamaan muuttuvan voimajärjestelmän tarpeisiin. Erityisesti tehoelektroniikalla kytkettyjen laitteistojen ja/tai voimalaitosten säätöjärjestelmien tuntemus sekä kokemus voimajärjestelmän muutosilmiöiden analysoinnista auttaa tehtävässä menestymisessä. Omaathan tehtävään soveltuvan yliopistotason tutkinnon.

Arvostamme oma-aloitteisuutta, innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Hyvä englannin kielen taito ja vahvat vuorovaikutustaidot.

Tarjoamme mielenkiintoisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän osaavien asiantuntijoiden joukossa, ammatissa kehittymisen mahdollisuuden sekä kilpailukykyiset edut. Tässä haastavassa tehtävässä pääset myös halutessasi vaikuttamaan ja oppimaan kansainvälisissä yhteisöissä. Fingridin työntekijänä olet osa joukkuetta, jota yhdistää ennakkoluulottomuus, rohkeus ja avoimuus, kun viemme yhdessä Suomea kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää.

Liity energiseen joukkoomme kasvamaan voimajärjestelmän asiantuntijaksi!

Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan 11.10.2019 mennessä Jatka-painiketta käyttäen sivun alareunassa. Liitäthän mukaan vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi. Lisätietoja tehtävästä antaa Voimajärjestelmätekniikka yksikön päällikkö Antti Harjula puh. 040 0409779. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Millaisia ihmisiä Fingridissä työskentelee?