Asiantuntija, rautateiden automaatiokunnossapidon valvoja, Itä-Suomi
Väylävirasto

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 11.6.2021

Organisaation esittely

Väylävirasto on noin 450 hengen asiantuntijavirasto. Vastaamme tie- ja rataverkon sekä vesiväylien suunnittelusta, kehittämisestä ja kunnossapidosta sekä liikenteen ja maankäytön yhteensovittamisesta. Vastaamme myös liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.
Toimimme liikennejärjestelmäsuunnittelussa maakuntien liittojen, kuntien, kaupunkiseutujen ja muiden toimijoiden ensisijaisena kumppanina.
Olemme tilaajavirasto. Vuosibudjettimme on 2 miljardia euroa ja hallinnoimamme väyläomaisuuden arvo on 20 miljardia euroa. Työllistämme välillisesti yli 14 000 henkeä.

Tehtävän kuvaus

Haemme Väyläviraston kunnossapitoon, radanpidon keskitetyt tehtävät-yksikköön, automaatiokunnossapidon valvojaa, ylitarkastajan vakinaiseen virkaan. Tässä tehtävässä vastaat tilaajan valvontatoimista, jotka kohdistuvat rautatieturvalaitteiden kunnossapitoon Itä-Suomen rataverkolla.

Tehtävänäsi on tilaajan edustajana valvoa valtion rataverkon rautatieturvalaitteiden alueellista kunnossapitoa alueen työmaakokouksissa ja rautatieturvalaitekohteissa käymällä vuokra-autolla liikkuen. Rautatieturvalaitteet ovat rautateiden vikaturvallista automaatiotekniikkaa, jota on hajautettu rataverkolle.

Asiantuntijana tehtäväkenttäsi muodostuu maastovalvontatehtävistä ja kokouksista, joihin sisältyy myös sopimuksenmukaisuusvalvontaa ja sidosryhmäyhteistyötä tähän tekniikkaan liittyvien rakentamisprojektien, kunnossapitourakoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa.

Rataverkolla Itä-Suomi ulottuu alueelle, jota rajaavat mm. Lahti, Pieksämäki, Iisalmi ja Porokylä (ks. https://vayla.fi/kunnossapito/rataverkon-kunnossapito). Alueella on kolme radan kunnossapitoaluetta, Alue 6 (Savon rata), Alue 7 (Karjalan rata) ja Alue 8 (Yläsavo). Valtion rataverkon automaatiokunnossapito ja sen valvonta kohdistuvat rautatieturvalaitteisiin mm. asetinlaitteisiin, junakulunvalvontajärjestelmään ja tasoristeysten varoituslaitoksiin, joiden kunnossapitoa hoidetaan ulkoistetuilla kunnossapitopalveluilla.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa insinöörin koulutusta tai muuta vähintään vastaavan tasoista koulutusta ja työkokemusta. Toivomme, että sinulla on useamman vuoden kokemus tämän tyyppisistä tehtävistä. Odotamme sinulta ajokorttia ja matkustusvalmiutta, sillä tehtävän työajasta noin 60 % käytetään tienpäällä kenttävalvonnassa liikkuen.

Arvostamme kokemusta kiskoliikenteen tai teollisuuden automaation suunnittelusta, rakennuttamisesta, kunnossapidosta, valvonnasta tms. ylläpitotehtävistä. Alueen rautatieturvalaitteiden tekniikan tuntemus on eduksi ja arvostamme myös muuta kokemusta toiminnalliseen turvallisuuteen liittyvästä tekniikasta.

Tehtävässä menestymiseen sinua auttavat kyky uusien asioiden omaksumiseen, ja halu toiminnan kehittämiseen, dokumentointi- ja seurantajärjestelmien tuntemus, hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot, sujuvat viestintätaidot sekä kirjallisesti että suullisesti suomeksi. Ruotsin kielen taitojasi voit kuvata riittäviksi. Englannin osaamisesta on myös etua.

Mielenkiintoisen toimintaympäristön ja monipuolisen tehtäväkentän lisäksi sinua odottaa reilu työyhteisö ja hyvät henkilöstöedut.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Työaika:   Virastotyöaika

Tehtävä alkaa:   1.11.2021tai sopimuksen mukaan

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   8.7.2021 16:00

ID:   31-110-2021

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Väylävirasto
PL 33 (Opastinsilta 12 A)
00521 Helsinki

Tässä vaiheessa toivomme hakemuksen liitteeksi vain CV:n. Muut mahdolliset liitteet pyydämme rekrytoinnin edetessä.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

 Palkkaus määräytyy Väyläviraston palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen perusteella.

Edut

Työsi tueksi tarjoamme sinulle kattavasti erilaisia etuja kuten:
- Joustava työaika
- etätyömahdollisuus
- Smartumin liikunta- ja kulttuurietu
- työmatkaetu
- työnantajan tukema lounas.

Meillä on myös kattava työterveyshuolto ja panostamme laadukkaaseen esimiestyöhön. Hyvinvointisi on meille tärkeää.

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Aki Härkönen, Väylänpito-toimiala Yksikönpäällikkö 029 534 3885 aki.harkonen@vayla.fi

Kristian Granlund Projektipäällikkö, radan kunnossapito 029 534 3197 kristian.granlund@vayla.fi

Toimipiste

Lappeenranta
Brahenkatu 4
53100 Lappeenranta

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävää täytettäessä tehdään mahdollisesti soveltuvuusarviointi.
Tehtävän täytössä voidaan noudattaa max. kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
VÄYLÄ/4149/01.01.01/2021

Lisätietoja: Kiinnostuitko? Lue lisää tehtävästä täältä.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot