Asiantuntija, paikkatietopalvelut
Maanmittauslaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.5.2019

Miltä kuulostaisi työskennellä Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa suunnannäyttäjänä yhteiskunnan hyväksi?

Haluatko olla mukana parantamassa paikkatietojen saatavuutta ja edistämässä paikkatietojen hyödyntämistä, tukemassa parempaa päätöksentekoa Suomessa ja Euroopassa? Näköalapaikkoja emme tarjoa, vaan maisemien ihailemisen sijaan etsimme etulinjan etenijää, periksiantamatonta tekijää.

Jos kiinnostuit, jatka lukemista!

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus (Finnish Geospatial Research Institute, FGI) on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, jossa tehdään paikkatiedon infrastruktuurien rakentamista ja hyödyntämistä tukevaa tutkimus- ja kehitystyötä.

Paikkatietokeskuksen Paikkatietoinfrastuktuurin palvelut -osasto vastaa Suomessa kansallisen paikkatietoinfrastruktuurin toimeenpanon tuen ja kehittämisen tehtävistä. Opastamme INSPIRE-direktiivin toimeenpanossa virastoja, kuntia ja yrityksiä. Osallistumme INSPIREn kehittämiseen, tulevaisuuden ratkaisujen linjaamiseen pohjoismaisen ja eurooppalaisen yhteistyön kautta. Verkostoissa toimiminen on työmme ytimessä.

Osastomme huolehtii Paikkatietoikkunan www.paikkatietoikkuna.fi  kehittämisestä ja ylläpidosta. Osallistumme aktiivisesti Maanmittauslaitoksen ja hallinnonalan merkittäviin hankkeisiin kuten Paikkatietoalustan www.paikkatietoalusta.fi  kehittämistyöhön.

Tehtävän kuvaus

Haemme asiantuntijaa äitiysvapaasijaiseksi määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 3.6.2019 - 31.5.2020 Helsinkiin (Pasila). Työn aloitusajankohta voidaan myös sopia erikseen.

Asiantuntijan tehtävässä vastuullasi on kansalliseen INSPIRE-yhteistyöhön ja Paikkatietoverkoston toimintaan liittyviä koordinointitehtäviä. Sinulla on keskeinen rooli lokakuussa 2019 Helsingissä järjestettävän kansainvälisen INSPIRE-tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa. Kyseisessä tapahtumassa luodataan uusia teknologioita ja käytäntöjä paikkatietojen helpommalle hyödyntämiselle eri toimialoilla.

Lisäksi osallistut koulutuksen ja neuvonnan järjestämiseen julkishallinnon organisaatioille ja yrityksille.

Hakijalta odotamme

 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esim. tietotekniikka, maanmittaus tai maantiede)
 • kokemusta paikkatietoalan tehtävistä
 • erinomaista organisointikykyä
 • aktiivista, joustavaa ja yhteistyökykyistä työotetta
 • kykyä ja halua oppia uutta ja omaksua nopeasti uusia kokonaisuuksia
 • kykyä verkostoitua ja tehdä yhteistyötä erilaisten sidosryhmätoimijoiden kanssa
 • matkustusmahdollisuutta

Luemme eduksi

Paikkatiedon infrastruktuurin ja INSPIREn periaatteiden tuntemuksen sekä kokemuksen kansainvälisten tilaisuuksien järjestämisestä sekä viestintä- ja fasilitointiosaamisen.

Palkkaus

Palkka määräytyy Maanmittauslaitoksen palkkausjärjestelmän tyyppitehtävän 10 mukaan (3079 euroa/kk).

Tämän lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa, joka voi olla enimmillään 45 % tyyppitehtävän palkasta. Esimerkiksi jos henkilökohtaisen suoriutumisen osuus on 10%, on kokonaispalkka 3387 euroa/kk.

Edut

Olemme moderni työpaikka. Meillä on mahdollista tehdä työtä ajasta ja paikasta riippumatta luottamuksen hengessä. Työajoissamme on joustoa, ja työ- ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittaminen koetaan meillä erittäin hyväksi. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin sekä osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. 

Tehtävän hakeminen

Tutustu paikkaan (ID 30-216-2019) valtiolle.fi -sivustolla ja hae tehtävää viimeistään 24.5.2019 klo 16:15 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä

osastonjohtaja Panu Muhli
040 7207861
panu.muhli@maanmittauslaitos.fi

johtava asiantuntija Lena Hallin-Pihlatie
050 475 2003
lena.hallin-pihlatie@nls.fi

Tutustu Paikkatietokeskukseen

 

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1267131
 • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki