Asiantuntija, likviditeetin hallinta
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 8.10.2021

Oletko likviditeetin hallinnan ammattilainen? Saammeko sinusta vahvistuksen operatiiviseen likviditeetin asiantuntijoiden tiimiimme?


Keskuspankki ja tasehallinta -organisaatiossa Keskuspankki vastaa OP Ryhmän tarvitseman rahoituksen hankkimisesta tukkumarkkinoilta ja rahoituksen välittämisestä asiakasliiketoiminnoille sekä OP Ryhmän maksuvalmiusaseman hallinnasta. Tasehallinnan vastuulle kuuluu OP Ryhmän varainhankinnan suunnittelu, korkoriskiaseman analysointi sekä jäsenpankkien ja OP Yrityspankin tukeminen korko- ja rahoitusriskiin liittyvissä asioissa. 

 

Etsimme nyt Asiantuntijaa Keskuspankin likviditeetin hallintatiimiin Helsinkiin määräaikaiseen perhevapaan sijaisuuteen ajalle 1.12.21-30.11.22.

 

 

ASIANTUNTIJA, LIKVIDITEETIN HALLINTA

 

Keskuspankin likviditeetinhallintatiimi vastaa OP Ryhmän päivittäisestä ryhmätasoisesta operatiivisesta likviditeetin hallinnasta. Tavoitteena on varmistaa OP Ryhmän euro- ja valuuttamääräinen likviditeetin riittävyys maksuliikevelvoitteisiin sekä optimoida tiliasemat ulkomaisissa tilipankeissa.

 

Osallistut OP Ryhmän euro- ja valuuttamääräisen likviditeetin operatiiviseen hallintaan. Raportoit OP Ryhmän Keskuspankin hallinnassa olevien vakuuksien riittävyydestä päivittäisen likviditeetin varmistamiseksi. Analysoit ja seuraat pikamaksamisen ja muiden ajankohtaisten maksujärjestelmämuutosten vaikutuksia likviditeetin hallintaan. Osallistut OP Ryhmän likviditeetin hallintaan vaikuttaviin erilaisiin kehittämishankkeisiin. 

 

 
Meillä työskentely ja työyhteisösi

 

Pääset työskentelemään ammattitaitoisen tiimin kanssa. Tuemme toisiamme, katsoen kohti asetettuja tavoitteita. Sinulla on mahdollisuus kasvattaa osaamistasi ja kehittyä rahoitusalan todelliseksi osaajaksi. Tulet työskentelemään OP Vallilan inspiroivassa ympäristössä.

 

Mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtävän ohella saat kokonaisvaltaisen näkymän OP Ryhmän pankkiliiketoimintaan sekä kansainvälisiin rahoitusmarkkinoihin. 

 

Vastuullisen työn vastapainoksi pidämme huolen työhyvinvoinnistasi ja tulevaisuuteen katsovista työjärjestelyistä. Tarjoamme sinulle vakaan ympäristön, jossa vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen ovat keskeisiä arvoja.  

 

Saat käyttöösi monipuoliset henkilöstöetumme, johon kuuluvat henkilöstörahasto sekä henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Tarjoamme myös kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Työssäjaksamiseen panostamme arjen tasapainolla ja joustavuudella sekä tarjoamalla käyttöösi lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa.  

 

 

Oletko etsimämme henkilö?

 

Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus ja olet jo hankkinut osaamista ja kokemusta pankkitoiminnasta, maksuliikejärjestelmistä, raha- ja pääomamarkkinoista sekä niiden tuotteista. Työskentelet oma-aloitteisesti ja itseohjautuvasti. Sinulla on halua kehittää niin työvälineitä, työtapoja kuin prosesseja.

 

Menestyäksesi tehtävässä opit ja omaksut uusia asioita nopeasti. Jalkautat oppimasi sujuvasti myös muuttuvissa tilanteissa. Olet tottunut päätöksentekijä, mikä näkyy itsenäisessä työotteessa ja tehtävien hallitsemisena paineesta huolimatta. 

 

Lisäksi osaat hahmottaa kokonaisuuksia sekä olet huolellinen ja tarkka. Sinulla on loistavat vuorovaikutustaidot ja työskentelet mielellään osana asiantuntijatiimiä. Kommunikoit sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.

 

Käytettävien järjestelmien hallinta (Swift, TARGET2, SAP) sekä laaja-alainen Excel-osaaminen katsotaan eduksi.
 

 

Miten tästä eteenpäin?

 

Kiinnostuitko? Hae tehtävää lähettämällä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi oheisen linkin kautta su 24.10.21 mennessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana, joten kuulisimme mielellämme sinusta jo lähiaikoina.

 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä, niin Pekka Moisio antaa lisätietoja puhelimitse 050 5502630 ja sähköpostitse pekka.moisio(at)op.fi.
 

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.   

 

OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi.  

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1509964
  • Tehtäväalue: Pankki ja rahoitus
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 24.10.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki