(Poistunut julkaisusta)

Asiantuntija edistämään ilmasto- ja luontoratkaisuja
Sitra

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.7.2020

Asiantuntija edistämään ilmasto- ja luontoratkaisuja 

Haluatko mukaan huipputiimiimme tekemään ilmasto- ja luontoratkaisuilla Suomelle kestävää tulevaisuutta?

Elämme keskellä kuudetta sukupuuttoaaltoa. Ekologisella jälleenrakennuksella on kiire. Ilmaston kuumenemisen lisäksi meidän on löydettävä ratkaisuja luontokadon hidastamiseen ja luonnon elinvoiman vahvistamiseen. Näitä ratkaisuja haluamme kehittää ja soveltaa Suomessa sekä viedä niitä kansainvälisille kentille. Työkalupakki on laaja: tarkastelemme teknisiä ratkaisuja, lainsäädäntöä ja taloudellisia ohjauskeinoja, joilla on mahdollista muuttaa yhteiskunnan toimintamalleja ja rakenteita, ja näin luoda edellytyksiä tulevaisuuden kestävälle hyvinvoinnille.

Sitran Ilmastoratkaisut-projekti on kirittänyt ilmastotoimia vuodesta 2018. Olemme saaneet paljon aikaan, mutta maailma ei ole vielä valmis.  

Tiimimme uudistui 1.7.2020 alkaen keskittymään ilmastoratkaisujen lisäksi myös luontokatoon. Etsimme näin syntyvään Ilmasto- ja luontoratkaisut -tiimiin kahta asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 31.8.2022 asti.

Asiantuntijan tehtävänä on tukea tiimin luontoratkaisuihin keskittyvää työtä. Työssäsi vastaat erilaisten luontoratkaisuihin liittyvien selvitysten suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lopputulosten viestinnästä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Odotamme

Tehtävän onnistunut hoitaminen edellyttää luonnon monimuotoisuuskysymysten ymmärtämistä erityisesti yhteiskunnallisen päätöksenteon näkökulmasta. Ymmärrät esimerkiksi, miten taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia arvioidaan, minkälaisia yhteiskunnallisia vaikutuksia luontokadolla on ja miten luontokatoa voitaisiin ehkäistä ja luonnon monimuotoisuutta tukea yhteiskunnallisten ohjauskeinojen avulla. 

Sinulla on kokemusta vaativasta projektityöskentelystä, erinomaiset analyyttiset valmiudet sekä kyky hahmottaa monimutkaisia kokonaisuuksia ja vaikutusketjuja. Tunnet myös tehtävän hoitamisen kannalta tärkeimmät sidosryhmät.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, ylempi korkeakoulututkinto katsotaan eduksi.

Työskentelemme tiiviisti tiiminä ja panostamme voimakkaasti tulosten viestintään sekä yhteistyöhön kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa, joten vahvat tiimityöskentelytaidot sekä kommunikointi- ja esiintymistaidot suomeksi ja englanniksi ovat eduksi tehtävän menestyksekkään hoitamisen kannalta. Lisäksi arvostamme kokemusta EU-politiikasta ilmastonmuutoksen ja/tai luonnon monimuotoisuuden osalta sekä sektoriosaamista luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittäviltä sektoreilta, esimerkiksi maankäyttösektorilta tai luonnonvarojen käytöstä. Arvostamme myös ilmastonmuutoksen hillintään liittyvää kokemusta ja osaamista sekä teollisuuden, yritystoiminnan tai rahoituksen tuntemusta. Edellytämme tavanomaisten IT-ohjelmien (MS Word, PowerPoint ja Excel) hyvää hallintaa.

Tarjoamme

Tarjoamme innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta.

Kiinnostuitko?

Täytä hakulomake viimeistään 16. elokuuta 2020. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa. Tehtävä alkaa mahdollisesti jo 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa projektijohtaja Janne Peljo: janne.peljo@sitra.fi tai puhelimitse 10.8. klo 12-15 ja 14.8. klo 9-11 välisenä aikana, puh. +358 (294) 618 251

Mikä Sitra?

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.
Lue lisää Sitran verkkosivuilta.