(Poistunut julkaisusta)

Asiantuntija, BI-raportointi
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.8.2018

Tule kanssamme ravistelemaan vanhoja toimintamalleja ja synnyttämään uusia, asiakkaidemme arkea paremmin tukevia palvelukonsepteja ja -tuotteita monialaisessa, uutta luovassa palveluyrityksessä. OPn Kehittäminen ja Teknologiat -toimintoalueemme on jo lähes 1000 ohjelmisto- ja palvelukehittämisen osaajan voimin eturintamassa viemässä eteenpäin historian suurinta muutosta finanssisektorilla.

 

Tietopääoma ja  Finanssiäly -osastolla astut mukaan kehittämään tietopääomamme hyödyntämistä entistä tehokkaammaksi, personoidummaksi ja kohdennetummaksi. Tulet sitten työskentelemään tietovarastoinnin, raportoinnin kehittämisen tai koneoppimisen parissa, tavoitteesi on aina toimia asiakkaidemme,  työntekijöidemme ja sidosryhmiemme parhaaksi - ylläpitäen, kehittäen tai uutta luoden. Liiketoimintakriittiset kehityskohteet, joiden parissa työskentelet, ovat yksi keskeinen osa-alue ennennäkemättömän uudistushaluisen ja asiakaskokemuksen kehittämistä korostavan strategiamme toteutumisessa.

 

Sinun roolisi

Päävastuunasi on kehittää raportointi- ja analytiikkapalveluita ketterillä menetelmillä yhdessä muun tiimin kanssa, ja tuotatte siten tärkeää tietoa liiketoimintamme kehittämistä varten. Raportointiratkaisujen suunnittelun ohella pidät huolta siitä, että kehitystulokset ovat tuotantokelpoisia. Tehtäväkenttääsi kuuluu kokonaisvastuu jostakin kehittämisen osa-alueesta, ja haluaisimme kovasti, että annat myös oman näkökulmasi BI -työn ja alueen kehittämiseen. Saat osallistua raportointityökalujen käyttäjätukeen ja uusien välineiden tutkimiseen, ja yhteistyö monien sidosryhmien kanssa värittää työpäiviäsi sopivasti. Tässä tehtävässä pääset mukaan sekä kehitysprojekteihin että isomman tason kokonaisuuksien suunnitteluun.

Toimit asiantuntijana OP :n BI raportointi ympäristössä. Tuet kehitysprojekteja ja kehitystyökalujen käyttöä ja toimit myös BI kehittäjänä tarvittaessa. Tuotat BI-alueen raportointivälineiden ja -ympäristöjen (Tableau ja MS) OP standardeja sekä valvot niiden noudattamista.  Hallinnoit BI-alueen raportointivälineiden ja -ympäristöjen (mm. raportoinnissa ja itsenäiskäytössä  hyödynnettävien BI-tuotteiden kehitys-&muutostarpeet huomioiden eri raportointivälineiden performanssi ja eri käyttötapaus preferoinnit).

 

Tartu mahdollisuuteen

Vaikka raamimme ovat isot ja kehittämisen mittakaava suuri, pääset työskentelemään edistyksellisessä, ketterässä ja kehitysmyönteisessä talossa. Olemme jo onnistuneesti tehneet isoja muutoksia organisaatiossamme ja tarjoomassamme mutta tekemistä riittää vielä myös sinulle. Tulet toiminnan keskiöön, missä yhdistyvät asiakkaidemme odotukset, vahva liiketoimintaymmärrys sekä laaja ohjelmistokehitysosaaminen.

 

Tässä roolissa saat mahdollisuuden päästä näkemään laajasti finanssialaa – saat ison kuvan ja laajempaa ymmärrystä pankkimaailmasta ja liiketoiminnasta sekä BI -toiminnoista ja tietovarastoinnista. Sanomattakin lienee selvää, että tarjoamme sinulle myös ison talon edut ja kehittymismahdollisuudet.

 

Tähän kiinnitämme huomiota

 • Hallitset hyvin BI-raportointiin liittyvät työkalut mm. Tableau , PowerBI , MS SSRS&SSAS
 • Ymmärrät tietovirrat ja BI-arkkitehtuurin sekä hahmotat  BI raportoinnin kokonaisuuksia
 • Tietokannoista tuttuja sinulle ovat SQL server, DB2 ja Teradata
 • ETL (SSIS/Datastage/muu…) osaaminen on plussaa samoin kun tuntemus AWS, MS Azure ym. pilvialustoista
 •  Tunnet JSON, XML, REST rajapinnat sekä eri tietokantoja
 • Tietomallinnuksen ymmärtäminen ja tietovarastomaailman käsitteet ovat sinulle tuttuja
 • Liiketoimintaosaaminen, finanssimaailman tuntemus on sinulle suuri etu
 • Sinulla on hyvä englanninkielen taito

 

Seuraavia ominaisuuksia tarvitset tehtävässäsi

 • Aloitteellisuus ja vastuunotto
 • Suunnittelu, organisointi ja priorisointi
 • Analysointi ja ongelmanratkaisu
 • Yhteistyön rakentaminen
 • Hyvät kommunikointi- ja yhteistyötaidot
 • Kyky toimia ja saada tuloksia aikaan tiukassa aikataulupaineessa.

 

Me paiskimme töitä tosissaan mutta osaamme myös nauraa epäonnistumisille. Olemme huomanneet, että hymyssä suin haasteet taklataan varmemmin. Toivottavasti myös sinä tartut asioihin positiivisen kautta ja tuot meille tullessasi uudenlaista ajattelua sekä periksiantamattomuutta. Tarkemmin arkeemme ja projekteihimme voit sukeltaa www.op-ura.fi.

 

Lisätietoja ja hakuohjeet

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Arto Valtanen puh. +358408321084 kertoo sinulle mielellään lisää vk 31 ke, to ja pe, klo 8-12, vk 32 ma, ke ja pe, 12-16 ja vk 33 päivittäin klo 15-16. Voit myös lähettää Artolle kysymyksesi sähköpostitse arto.valtanen(at)op.fi.

Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 19.8.2018 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, joten älä suotta hae tehtävään vasta viimeisenä hakupäivänä.

Tehtävä on vakituinen ja työpisteesi sijaitsee Vallilassa. Kahdeksan hengen tiimimme on kovasti innostunut tästä rekrytoinnista ja toivoisi sinun aloittavan mahdollisimman pian. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.