(Poistunut julkaisusta)

ASIAKKUUSPÄÄLLIKKÖ
Isku Interior Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.10.2019

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden myydä tunnetun ja arvostetun kotimaisen brändin laadukkaita huipputuotteita sekä innovatiivisia palveluita, top-notch työkalut myynnin tekemiseen sekä yhteen puhaltavan myyntiyhteisön tuen.

ISKU:n asiakkuuspäällikkönä vastaat ennen kaikkea asiakkuuksien hankkimisesta omalla vastuualueellasi (Turku/Oulu/Hämeenlinna/Tampere). Keskityt uusasiakashankintaan, nautit tuntemattomille soittamisesta ja olet periksiantamaton. Työpäiväsi sisältää pääsääntöisesti asiakastapaamisia ja liidien hakemista kentältä. Vastaat asiakassuhteiden rakentamisesta potentiaalisten asiakkaiden kanssa proaktiivisesti. Osaat voittaa markkinoita kilpailijakentällämme sekä penkoa esiin kristallinkirkkaasti mitä asiakas oikeasti tarvitsee ja haluaa. Meille tärkeintä on, että olet vakuuttava ja teet mitä olet luvannut vastapuolen kontaktien kanssa (esim. henkilöstöjohtaja, toimitusjohtaja, kiinteistöjohtaja). Asiakassuhteita rakennettaessa annat tilaa alkupään unelmien visioinneille ja ideoiden myynnille. Vastuullasi ovat mielenkiintoiset, räätälöidyt ja luovat ratkaisut asiakkaillemme. Tarjoat ja myyt sisustus- ja kalusteratkaisuja erityyppisiin  tiloihin monipuolista tuote- ja palvelupalettia hyödyntäen. Ratkaisut toteutetaan yhteistyössä omien asiantuntijoidemme, esimerkiksi sisustussuunnittelijan kanssa, sisältäen suunnittelun, toteutuksen sekä jälkimarkkinoinnin.

Tehtävässä menestyminen edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä yhteistyökykyä. Tässä työssä asenne ratkaisee. Toivomme, että sinulla on työkokemusta, joka on pitänyt sisällään itsenäistä ja aktiivista myyntivastuuta ja näyttöjä menestyksellisestä ratkaisumyynnistä yritysasiakkaille. Esimerkiksi kaupallinen koulutus antaa hyvän pohjan tehtävässä toimimiseen. Kärsivällisyytesi ja pitkäjänteisen työskentelytapasi ansiosta menestyt B2B-myynnin ammattilaisena.

Voisiko oma urapolkusi suuntautua seuraavaksi Iskulle? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden myydä tunnetun ja arvostetun kotimaisen brändin laadukkaita huipputuotteita sekä innovatiivisia palveluita. Lisäksi työtäsi tukevat top-notch työkalut myynnin tekemiseen sekä alan huippuosaajien laaja tukiverkosto sekä yhteen puhaltavan myyntiyhteisön. Lupaamme pitää sinusta huolta; tarjoamme lounas-, liikunta- ja kulttuuriedun, toimivat työterveyshuoltopalvelut sekä kannustavan palkkausmallin mainiossa kotimaisessa perheyrityksessä, joka on toiminut alalla yli 90 vuotta. Luonnollisesti tehtävä on vakituinen.

Hae tehtävää 13.11.2019 mennessä lähettämällä CV:si ja palkkatoiveellasi varustetun hakemuksesi osoitteessa www.mercuriurval.fi viitenumerolla FI-14630. Lisätietoja tehtävästä antaa Mercuri Urvalin Reseacher Krista Kajova puh. 040 861 9706, parhaiten tavoitettavissa ke 30.10. ja ke 6.11.