(Poistunut julkaisusta)

Alueylihammaslääkäri YTHS Itäinen alueelle
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.10.2020

Haemme nyt alueylihammaslääkäriä vastaamaan YTHS itäinen -alueen suunterveyden palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä. Työalue kattaa Jyväskylän, Joensuun, Kuopion ja Mikkelin palvelupisteet. Työskentelypaikka voi sijaita millä tahansa itäisen alueen palvelupisteistä.

Tehtävä tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden toimia opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin tukena, osaavassa ja moniammatillisessa työyhteisössä. Tehtävässä pääset osallistumaan opiskeluterveydenhuollon mittavaan muutokseen ja YTHS:n laajentumiseen.

Alueylihammaslääkärinä toimit palvelualueen hammaslääkäreiden ja erikoishammaslääkäreiden esihenkilönä. Osallistut myös alueen johtoryhmätyöskentelyyn, valtakunnalliseen suunterveyden esihenkilöiden työskentelyyn sekä raportoit aluejohtajalle. Työskentelet yhteistyössä palvelualueen muiden esihenkilöiden kanssa.

Hakijoilta edellytetään erikoishammaslääkärin pätevyyttä (haussa huomioidaan myös erikoistuvat) jonka lisäksi odotamme:

  • kokemusta hallinnollisista- ja esihenkilötehtävistä
  • hyviä vuorovaikutustaitoja
  • kielitaitoa molempien kotimaisten kielten ja englannin osalta

Työssä onnistuminen vaatii valmiutta työskennellä etäyhteyksien välityksellä.

Tehtävä on vakituinen ja kokoaikainen, eikä siihen liity ilta- tai viikonlopputyötä. Palkan ja työehtojen suhteen noudatamme YTHS:n ja Suomen Hammaslääkäriliiton välistä sopimusta. Lääkärimme kuuluvat joustavan vuosityöajan piiriin. Työ alkaa 4.1.2021 tai sopimuksen mukaan ja sijaintipaikkana toimii vapaavalintainen YTHS itäinen -alueen palvelupiste. Tehtävä voi edellyttää jonkin verran matkustamista.

Heräsikö kysyttävää? Lisätietoja tehtävästä antaa aluejohtaja Anu Väänänen, puh. 0400470894 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@yths.fi

Rekrytointiaikataulu:

Jätäthän tietosi "hae" -linkin kautta viimeistään sunnuntaina 15.11.2020. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin viimeistään hakuajan jälkeen. Rekrytointiprosessissa voidaan hyödyntää etäyhteydellä tapahtuvia haastatteluita, mikäli henkilön sijaintipaikka tai vallitseva tilanne sitä edellyttävät.