(Poistunut julkaisusta)

Aluekappalainen
Kurikan seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.12.2019

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut haettavaksi Kurikan seurakunnan (Jalasjärven kappeliseurakunta) aluekappalaisen viran 18.12.2019-24.1.2020.

Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Jalasjärven aluekappalaisen tehtävänä on johtaa Jalasjärven kappeliseurakunnan toimintaa. Hän toimii Jalasjärven kappelineuvoston puheenjohtajana ja edustaa kappeliseurakuntaa kirkkoneuvoston kokouksissa. Hän luotsaa kappeliseurakunnan työyhteisöä. Työtehtäviin kuuluvat luonnollisesti kaikki papilliset tehtävät.

Seurakunta odottaa, että hakijalla on seurakuntatyön johtamiskoulutusta tai kokemusta hallinnosta ja esimiestehtävistä. Tehtävä edellyttää monipuolisia yhteistyötaitoja.

Kurikan seurakunta jakautuu toiminnallisesti kolmeen osaan: Kurikan alueseurakuntaan sekä Jalasjärven ja Jurvan kappeliseurakuntiin. Jalasjärven kappeliseurakunnan alueella asuu n. 7000 henkeä ja työyhteisössä on 17 päätoimista työntekijää. Kappeliseurakuntaa palvelee aluekappalaisen lisäksi kaksi muuta pappia.

Viran palkkaus on vaativuusryhmän 602 mukainen, ja viran peruspalkka on 3664,70 € kuukaudessa.

Hakemukseen on liitettävä nimikirjanote, josta ilmenee esteettömyys hakea kappalaisen virkaa. Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus ja rikosrekisterilain 6 § 2. momentin mukainen rikosrekisteriote. Virassa on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa 24.1.2020 kello 15:00 mennessä Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulille sähköisesti KirkkoHR-palvelun kautta. Vaalin toimittaa Jalasjärven kappelineuvosto.

Lisätietoja antaa kirkkoherra Heikki Sariola (p. 040 505 1482, etunimi.sukunimi@evl.fi).