(Poistunut julkaisusta)

Aluearkkitehti, vähittäiskauppa
SOK IT Kehityksen tuki

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.8.2019

Sanotaan, että muutos on mahdollisuus. Meille se on totisinta totta, kun matkamme liiketoimintamme, toimintamalliemme ja järjestelmiemme modernisoinnissa on oikeastaan vasta alussa. Olemme jo ylpeitä aikaansaadusta mutta paljon on vielä edessä. Sinulla aluearkkitehtinämme tulee olemaan kokonaisvastuu siitä, että S-Ryhmän suurimman liiketoiminta-alueen järjestelmät ja tekninen ympäristö osaltaan varmistavat liiketoimintatavoitteiden toteutumisen ja tavoitellun uusiutumisnopeuden. Innostaisiko sinua tällainen haaste?

Isossa kuvassa sinun työsi tavoitteena on mahdollistaa vähittäis- sekä liikennemyymälä- ja polttonestekaupan modernisointi. Kollegoidesi kanssa huolehdit, että koko ryhmämme teknologia-alustat ja järjestelmät ovat optimoituja ja tukevat liiketoimintamme tavoitteisiin pääsyä. Tämä ei tarkoita vain digitalisointia tai verkkokauppaa, vaan työsi menee syvemmälle ja leveämmälle muun muassa toiminnanohjausjärjestelmämme tai perustietojamme käsittelevien järjestelmiemme äärelle – kyse on siis mittaluokaltaan ainutlaatuisesta kokonaisuudesta.

Työssäsi kehität uutta. Tuot modernien teknologioiden ja työskentelytapojen ymmärrystä kehitystyöhömme sekä arkkitehtiryhmäämme ja huolehdit arkkitehtuurityömme toimivuudesta. Piirrät roadmappia työllemme ja ohjaat meitä kohti tulevaa. Et ole vain viestinviejä vaan yksi kehitysketjumme olennainen lenkki – tekninen asiantuntijamme, tiemme viitoittaja, ratkaisujen löytäjä sekä aktiivinen sparraaja ja päätöksien tekijä. Tulet toimimaan myös isoimpien projektiemme ratkaisuarkkitehtinä, ja liiketoimintamme odottaa sinulta näkemystä ja tukea myös uusien ideoiden kehittämiseen ja määrittelyyn.

Jokapäiväinen arkesi meillä – mitä se on?

1. Työsi läpileikkaa läpi koko organisaatiomme. Pääset takuulla verkostoitumaan upeiden ja osaavien työkavereiden kanssa. Arkemme kymmenet järjestelmät sekä sadat sovellukset avaavat sinulle uuden maailman vähittäiskaupan maailmaan. Et tule modernisoimaan vain teknologiaa vaan liiketoiminnan prosesseja ja omia toimintatapojamme.

2. Meidän työmme vaikuttaa miljoonien suomalaisten arkeen, mikä motivoi meitä monia työssä onnistumiseen. Polttoainekauppa, hotellit, liikennemyymälät, ravintolat, ruokakauppa – kaikilla suomalaisilla on näistä kokemusta. Ja tuohon kokemukseen pääset vaikuttamaan.

3. Uskallamme luvata, että oma kehittymisesi ei polje meillä paikallaan. Siihen ei vaikuta ainoastaan tekemisemme mittaluokka vaan ympärilläsi tapahtuu paljon. Olemmekin kaupan alan kärkikehittäjä – referenssimme ovat maailmalta ja ratkaisumme mestarien liigan tasoa.

4. Kehitystyöllämme on näkyvä, laaja jalanjälki, jonka tulet myös itse kokonaisuutena näkemään. Et keskity lillukan varsiin tai pelkästään yksittäisiin sprintteihin. Katseesi on vuosien päässä tulevassa ja kätesi useissa meneillään olevissa kehityshankkeissa.

5. Liityt joukkoon, jolla on kova ambitiotaso ja kyky aikaansaada muutosta. Töitä saatamme tehdä paljon mutta pidämme aina huolta vierustoverista. Hierarkiat eivät hierrä meillä tekemistä ja osaamme keventää vauhtia kovemmissa töyssyissä. Virheiden etsimisen sijaan keskitymme onnistumisemme mahdollistamiseen.

Upeita positiivisia asioita työssämme on paljon. Rehellisesti on kuitenkin sanottava, että vaikka olemme jo saaneet paljon aikaan, työtä on meillä vielä tehtävänä ja matkaa kuljettavana. Kaikki liikkeemme eivät vielä ole ketteriä tai arkemme ongelmatonta. Tuleeko täysin koskaan olemaankaan, jää nähtäväksi. Hienoa on se, että asioiden laitaan, kulttuuriimme ja työskentelyymme me kukin voimme meillä tänään ja tulevaisuudessa vaikuttaa – myös sinä.

Mielestämme ideaali osaaja

Olemme hakemassa aluearkkitehdiksemme ja työkaveriksemme henkilöä, jolla on sekä teknistä kyvykkyyttä että konseptuaalista taitoa. Vaikka et enää päivittäin koodaakaan, sinulla on ymmärrys, mitä teknologiassa ja pinnan alla tapahtuu. Hallitset validoinnit ja konfiguroinnit. Toisaalta osaat nähdä kokonaisuuden arkkitehtuurien ja kytköksien näkökulmasta. Osaat viitoittaa suuntaa ja löydät ratkaisuja päämäärän saavuttamiseksi yhteistyössä tarvittavien tahojen kanssa. Nämä puolet yhdistyvät mielestämme ideaalissa osaajassa substanssia ajatellen.

Työskentelytaitojasi ajatellen sinulle on luontevaa työskennellä ympäristössä, missä asioiden edistäminen vaatii aktiivista vuorovaikutusta ja verkostoitumista. Hallitset vaikuttavan, argumentteihin pohjaavan kommunikoinnin ja olet innostava työkaveri. Koska maailmasi ei ole vain musta tai valkoinen, uskallat myös löytää yhdessä kompromisseja. Annat sijaa muiden näkemyksille ja ajatuksille. Et myöskään säikähdä, jos reitti maaliin ei sattuisikaan olemaan viivotinsuora ja vaatii paljon työtä. Miltä vaikutti? Kiinnostuitko?

Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Inhuntin kanssa. Pyydämmekin sinua hakemaan tehtävään Inhuntin sivuilla oheisen linkin inhunti.fi/inhunt/aluearkkitehti kautta 16.9.2019 mennessä. Olemme todella innoissamme tästä rekrytoinnista ja käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Jonna juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 28.8. klo 16-17 tai 2.9. klo 9-10 numerosta 0400 814 845 tai sähköpostitse jonna.engblom@sok.fi.

Muina ajankohtina tehtävään liittyviin kysymyksiin vastaa InHuntilla Arto Lehtimäki 040 844 2528 tai arto.lehtimaki@inhunt.fi.