(Poistunut julkaisusta)

Agile Coach
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.3.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Uuden toimintamallin kehittämiseksi ja käytäntöön viemiseksi tarvitsemme taitavia valmentajia, ketterän kehittämisen asiantuntijoita ja toimintamallimuutoksen käytäntöön viejiä, siksi etsimme sinua, 

Agile Coach

Useita tehtäviä on avoinna Helsingissä.

Tehtävästä

Avainroolissa ja pysyvänä osana heimoa tavoitteenasi on uuden toimintamallin jalkauttaminen ja ketterän kulttuurin luominen. Agile Coachina viet läpi muutosta organisaation ja yksilön tasolla. Ymmärrät, miten yksilöt saadaan motivoitua toimimaan uuden toimintatavan mukaisesti. Roolissasi coachaat, tuet ja neuvot tiimien jäseniä ja johtajia. Varmistat toimintatavan yhtenäisyyden ja jatkuvan kehittämisen. Nivot kaiken tekemisesi tiukasti liiketoiminnan ja arjen työnteon kehittämiseen; suorituskykyyn, vaikuttavuuteen ja sen mittaamiseen. Hahmotat organisaation kokonaiskuvan ja tunnistat esteet ketterälle toiminnalle. Olet läsnä arjessa, poistat ketterän toiminnan esteitä, ja varmistat heimojen ja tiimien onnistumisen tavoitteissaan.

Heimon Agile Coachina vastaat siitä, että heimo toimii sovitun toimintamallin mukaisesti. Vastuullasi on niin heimon jäsenten Enterprise Agile -osaamisen kuin toimintamallin kehittäminen yhdessä muiden osaajien kanssa. Ylivertaisena asiantuntijana vastaat heimon päivittäisestä tuesta liittyen Agile-prosesseihin sekä toimintamalleihin.

Mitä odotamme sinulta

Etsimme nyt jo kannuksensa ansainneita Agile Coacheja, joilla on jo näyttöä tässä roolissa toimimisesta ja onnistumisesta.

Agile Coach -roolissa menestyäksesi sinun tulee olla luonteeltasi utelias ja kiinnostunut käyttäytymisen sekä tavanmuutoksen mekanismeista. Tärkeintä on, että olet valmis näyttämään kyntesi.

Sinulla tulee olla:

 • kykyä vaikuttaa, vakuuttaa ja oivalluttaa (coaching-taidot),
 • laaja kokemus ketterästä kehittämisestä, prosesseista ja toimintatavoista, erityisesti Scrum Masterin ja/tai Agile Coachin rooleissa
 • näyttöä onnistuneista toimintatapamuutosten käytäntöön viemisistä,
 • track record liiketoimintalähtöisyydestä sekä tulosten tekemisestä eri tehtävissä
 • erinomaista yhteistyökykyä sekä neuvottelu- ja ongelmanratkaisutaitoja,
 • paineensietokykyä, rohkeutta ja jämäkkyyttä,
 • kykyä ratkaisuhakuiseen toimintaan ja suurien kokonaisuuksien hahmottamiseen sekä
 • kykyä ja halua omaksua uusia alueita ja kykyä syventyä eri aihealueisiin.

Motivoidut coachaamiesi ihmisten onnistumisesta. Finanssialan ja DevOps-toimintamallin aiempi tuntemus ovat tehtävässä eduksi.

Mitä saat meiltä

Tarjoamme mahdollisuuden päästä mukaan edistämään tässä ainutlaatuisessa roolissa finanssialan suurimman työnantajan muutosta. Roolisi on kriittisen tärkeä matkallamme kohti Enterprise Agile –organisaatiota. Tule luomaan kanssamme ihmisille parhaat työn tekemisen puitteet ja asiakkaillemme parhaat palvelut. Pääset myös osaksi OP:n Agile Coach -yhteisöä, kehittämään osaamisestasi ja palvelustamme entistäkin parempaa.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Hae tehtävää mahdollisimman pian alla olevan linkin kautta jättämällä meille CV:si ja alla olevien ohjeiden mukaan tehdyn hakemuskirjeesi. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, joten älä jätä hakemista viime metreille. Hakemuskirjeeksi riittää, että vastaat kahdessa kappaleessa seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi haet tehtävää?
 • Minkälaista ja -tasoista Agile Coach -osaamista sinulla on tarjota?
 • Minkälaisia tuloksia / liiketoimintahyötyjä olet aikaansaanut edellisissä tehtävissäsi

Rekrytointi toteutetaan seuraavan aikataulun mukaisesti:

 • hakuaika 24.03.19 mennessä
 • videohaastattelut 25.-28.3.19
 • case-haastattelut vk 14-15. 
 • valinnat tehty vk 16 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antavat Heidi Rajala (rekrytointi), 040 042 9955, heidi.rajala(at)op.fi 12.03.19 klo 16-18, 19.03.19 klo 16-18 ja Nina Mellin (esimies) 050 385 5926, nina.mellin(a)op.fi aamuisin 8-9 välissä.