(Poistunut julkaisusta)

Agile Coach Vähittäispankin Kortit- ja kuluttajarahoitus -heimoon
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.2.2020

Agile Coach Vähittäispankin Kortit- ja kuluttajarahoitus -heimoon

Työpaikan sijainti: Helsinki

OP Ketterä on ennen kaikkea ajattelutavan ja kulttuurin muutos. Työskentelemme entistä vahvemmin yhdessä: liiketoiminta on kehittämistä ja kehittäminen on liiketoimintaa. Päämääränämme on tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaille. Toimintamalli edellyttää meiltä itseohjautuvuutta, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta. Yhdessä kokeilemme ja opimme toimintaamme jatkuvasti parantaen sekä työskentelemme kohti johtavaa ja vetovoimaisinta finanssiryhmää Suomessa! 

Emme ole tässä muutoksessa vielä läheskään valmiita – ja tuskin koskaan olemmekaan. Etsimmekin nyt sinua liittymään matkalle mukaan Agile Coachin rooliin. Jatka lukemista!

 

MIKSI JUURI NYT ON KIINNOSTAVA HETKI TULLA AGILE COACHIKSI OP:LLE?

OP etenee reippain harppauksin OP Ketterä toimintamallinsa kanssa. Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä oppaaksi tutkimusmatkalle: auttamaan heimoja, tiimejä ja alueita löytämään tehokkaimmat keinot asiakasarvon kasvattamiseen.

Agile Coach on toimintamallissamme pysyvä ja arvostettu rooli, jonka tehtävänä on parantaa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti liiketoiminnan menestystä. Agile Coachit valmentavat ja opastavat ihmisiä ketterän toimintatavan ja kulttuurin muutoksessa. Saat toiminta-alueesi ihmiset loistamaan ja oppimaan. Toimit myös palautteen tuojana heimoltasi kulttuuria kehittäen.

Tässä tehtävässä sinä pääset vaikuttamaan heimon ja liiketoiminta-alueen toimintakulttuurin kehittymiseen sekä auttamaan tiimejä löytämään ketterän ajattelun ja tehokkaat toimintatavat. Pääset valmentamaan ihmisiä ja tiimejä yhä paremmin huomioimaan asiakkaiden tarpeet ja liiketoiminnan tavoitteet, unohtamatta kuitenkaan teknologian kasvavaa roolia liiketoiminnan tukena. Kirsikkana kakun päällä pääset osaksi OP:n laajaa ja monipuolisesti osaavaa Agile Coachien yhteisöä, jossa jaetaan parhaita käytäntöjä, kehitetään AC-työn menetelmiä sekä kollektiivista että omakohtaista osaamista.

Jos haluat olla Enterprise Agile toimintamallin pioneerien joukossa Suomessa, OP on sinulle oikea paikka.

 

MINKÄLAINEN TEHTÄVÄ ON TARJOLLA?

Pääset työskentelemään Vähittäispankin Kortit- ja kuluttajarahoitus -heimon tiimien kanssa, niiden toimintaa pitkäjännitteisesti kehittäen. Lähimmät työkaverisi ovat heimon tiimien lisäksi heimon Agile Coachit ja Business Leadit. Asetatte tavoitteita ja priorisoitte yhdessä Agile Coach -työtä heimossa liiketoiminnan tavoitteita vasten.

Tehtäväsi ovat monipuolisia: autat tiimejä löytämään heidän tarpeisiinsa sopivia toimintatapojen parannuksia, opastat ja ohjaat ketterissä erityiskysymyksissä, tuet ketterän mindsetin syntymisessä, autat blockereiden tunnistamisessa ja ratkaisemisessa, tuet tiimidynamiikan kehittämisessä ja fasilitoit työpajoja ja seremonioita. Tilanteen mukaan innostat, haastat, otat puheeksi, tuet ja kuuntelet ja näytät esimerkkiä.  

Tässä heimossa Agile Coachilta odotetaan syvällistä ketterää ymmärrystä ja taustaa erilaisista ympäristöistä, erityisesti liiketoimintakontekstiin soveltaen. Erityiseksi eduksi luetaan kokemus tulosvastuullisesta tehtävästä, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kuluttajarahoitusliiketoiminnan syväosaaja sinun ei tarvitse olla, vaan pystyt taustasi ja kokemuksesi ansioista nopeasti omaksumaan tälle liiketoiminnalle tyypilliset lainalaisuudet. Myös kokemus monikulttuurisesta ympäristöstä helpottaa sinua tehtävässäsi.

 

MIELESTÄMME TARVITSET NÄITÄ ONNISTUAKSESI

  • Laaja kokemus ja näkemys ketteristä toimintatavoista (kuten Agile/DevOps/Lean/Scrum/Kanban/SAFe/LeSS jne.) sekä niiden soveltamisesta ja valmentamisesta, myös tiimien yli katsovassa roolissa ja johdon sparraajana.
  • Kokemus liiketoiminnallisesta vastuusta mieluiten kuluttajatuotteiden ja/tai palveluiden alueella.
  • Olet ehkä toiminut scrum masterina ja/tai PO:na tuotekehitystiimissä. Aiempi kokemus Agile Coachin työstä on vahva meriitti.  
  • Sinulla on hyvää kokemusta valmentamisesta ja kouluttamisesta, mahdollisesti myös coachingista tai mentoroinnista.
  • Sinulla on kattava fasilitoinnin työkalupakki. Osaat fasilitoida ryhmässä vaativatkin tilanteet ja saat ihmiset löytämään kipupisteisiin hyvät ratkaisut.
  • Sinulla on kokemusta onnistuneista toimintamalliuudistuksista ja transformaatioista, joissa olet omalla toiminnallasi onnistunut kehittämään ihmisten ajattelua ja toimintaa.
  • Koet olevasi parhaimmillasi työssä, jossa valmennat ja autat muita loistamaan ja menestymään.
  • Olet proaktiivinen, innostava, tavoitteellinen ja tuloksekas tekijä, mistä sinulla on esittää vahvaa näyttöä menneiltä työvuosilta.
  • Sinulla on sujuva suomen ja englannin kielitaito.

 

JOKO PÄÄTIT HAKEA?

Mikäli jokin asia jäi sinulle avoimeksi, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla Nina Mellinille: nina.mellin (a) op.fi. Nina vastaa kysymyksiisi 10.2.2020 lähtien. Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään oheisen linkin kautta. Liitä hakuun CV:si palkkatoiveineen ja kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi tätä tehtävää kohtaan. Haethan tehtävää mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla. Hakuaika päättyy 1.3.2020.

Toivomme aloitusta mahdollisimman pian. Aloitusajankohta on kuitenkin neuvoteltavissa. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.