Agile Coach Pk-yritysasiakkaat -heimoon
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.2.2020

Agile Coach Pk-yritysasiakkaat -heimoon

Työpaikan sijainti: Helsinki

OP Ketterä on ennen kaikkea ajattelutavan ja kulttuurin muutos. Työskentelemme entistä vahvemmin yhdessä: liiketoiminta on kehittämistä ja kehittäminen on liiketoimintaa. Päämääränämme on tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaille. Toimintamalli edellyttää meiltä itseohjautuvuutta, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta. Yhdessä kokeilemme ja opimme toimintaamme jatkuvasti parantaen sekä työskentelemme kohti johtavaa ja vetovoimaisinta finanssiryhmää Suomessa! 

Emme ole tässä muutoksessa vielä läheskään valmiita – ja tuskin koskaan olemmekaan. Etsimmekin nyt sinua liittymään matkalle mukaan Agile Coachin rooliin. Jatka lukemista!

 

MIKSI AGILE COACHIKSI OP:LLE?

OP etenee reippain harppauksin OP Ketterä -toimintamallinsa kanssa. Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä oppaaksi tutkimusmatkalle: auttamaan tiimejä löytämään tehokkaimmat keinot asiakasarvon kasvattamiseen.

Agile Coach on toimintamallissamme pysyvä ja arvostettu rooli, jonka tehtävänä on auttaa tiimejä parantamaan jatkuvasti ja pitkäjänteisesti omaa suorituskykyään ja sitä kautta liiketoiminnan menestystä. Agile Coachit valmentavat ja opastavat ihmisiä ketterän toimintatavan ja kulttuurin muutoksessa. Saat toiminta-alueesi ihmiset loistamaan ja oppimaan.

Kirsikkana kakun päällä pääset osaksi OP:n laajaa ja monipuolisesti osaavaa Agile Coachien yhteisöä, jossa jaetaan parhaita käytäntöjä, kehitetään AC-työn menetelmiä ja sekä kollektiivista että omakohtaista osaamista.

 

MINKÄLAINEN TEHTÄVÄ ON TARJOLLA?

Pääset työskentelemään Vähittäispankin Pk-yritysliiketoiminnan erityyppisten tiimien kanssa, niiden toimintaa pitkäjänteisesti kehittäen. Lähimmät työkaverisi ovat tiimien jäseniä (ml. Agile Mastereita, Product Ownereita), sekä toisia Agile Coacheja. Asetatte tavoitteita ja priorisoitte yhdessä tiimien jatkuvan parantamisen toimia sekä Agile Coach -työtä heimon liiketoiminnan tavoitteita vasten.

Tehtäväsi ovat monipuolisia: autat tiimejä löytämään heidän tarpeisiinsa sopivia toimintatapojen parannuksia, opastat ja ohjaat ketterissä erityiskysymyksissä, tuet ketterän ajattelutavan syntymisessä, autat esteiden tunnistamisessa ja ratkaisemisessa, tuet tiimidynamiikan kehittämisessä ja fasilitoit työpajoja ja seremonioita. Tilanteen mukaan innostat, haastat, otat puheeksi, tuet ja kuuntelet ja näytät esimerkkiä. Tehtäviisi kuuluu myös tiimien Agile Mastereiden (Scrum Mastereiden) pitkäjänteinen osaamisen kehittäminen ja tukeminen työssään.

Tällä alueella Agile Coachilta odotetaan lisäksi:

 • Kokemus ja näkemys ketteristä toimintatavoista (kuten Agile/DevOps/Lean/Scrum/Kanban/SAFe/LeSS jne.) sekä niiden soveltamisesta, myös tiimien yli katsovassa roolissa
 • Vahva osaaminen kouluttamisessa, valmentamisessa sekä fasilitoinnissa
 • Kyvykkyyttä ja kokemusta tiimien opastamisesta backlogien koostamisessa ja priorisoinnissa
 • Osaamista backlogien koostamisen ja priorisoinnin työkaluista, kuten JIRA ja Confluence.
 • Ymmärrys sovelluskehityksestä sekä kehitystiimien DevOps-käytännöistä ja työkaluista.
 • Kyvykkyyttä ja näyttöjä yhteistyön fasilitoinnista tiimien ja heimojen kesken. Pystyt hahmottamaan suuren organisaation toimintamallit, prosessit ja tärkeimmät kehityskohteet.
 • Kokemusta ja näkemystä riippuvuuksien hallinnasta
 • Kokemusta kehittämisen mittareiden kanssa työskentelystä ja tiimien tukemisesta mittarien käytössä
 • Koet olevasi parhaimmillasi työssä, jossa valmennat ja autat muita loistamaan ja menestymään.
 • Olet proaktiivinen, innostava, tavoitteellinen ja tuloksekas tekijä, mistä sinulla on esittää vahvaa näyttöä menneiltä työvuosilta.
 • Sinulla on sujuva suomen ja englannin kielitaito.

 

JOKO PÄÄTIT HAKEA?

Mikäli jokin asia jäi sinulle avoimeksi, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla Nina Mellinille: nina.mellin (a) op.fi. Nina vastaa kysymyksiisi 10.2.2020 lähtien. Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään oheisen linkin kautta. Liitä hakuun CV:si palkkatoiveineen ja kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi tätä tehtävää kohtaan. Haethan tehtävää mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla. Hakuaika päättyy 1.3.2020.

Tutustu Agile Coachin työhön OP:lla täällä

Toivottavasti pystyt aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Aloitusajankohta on kuitenkin neuvoteltavissa. Odotamme sinulta valmiutta matkustaa ajoittain Oulun toimipisteellemme, jossa osa tiimeistä työskentelee. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1338722
 • Tehtäväalue: Pankki/rahoitus/vakuutus
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 1.3.2020
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki