(Poistunut julkaisusta)

Agile Coach, DevOps
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.2.2020

Agile Coach, DevOps

 

Työpaikan sijainti: Helsinki

Käymme läpi ajattelutavan ja kulttuurin muutosta rakentaessamme ketteryyteen ja itseohjautuvuuteen perustuvaa toimintamalliamme. Työskentelemme entistä vahvemmin yhdessä: liiketoiminta on kehittämistä ja kehittäminen on liiketoimintaa. Päämääränämme on tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaille. Toimintamalli edellyttää meiltä omistajuuden ottamista, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta. Yhdessä kokeilemme ja opimme toimintaamme jatkuvasti parantaen sekä työskentelemme kohti johtavaa ja vetovoimaisinta finanssiryhmää Suomessa! 

Emme ole tässä muutoksessa vielä läheskään valmiita – ja tuskin koskaan olemmekaan. Etsimmekin nyt sinua liittymään matkalle mukaan Agile Coachin rooliin. Jatka lukemista!

 

MIKSI AGILE COACHIKSI OP:LLE?

OP etenee reippain harppauksin koko OP:n keskusyhteisön kattavan, itseohjautuvuuteen perustuvan uuden toimintamallinsa kanssa. Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä oppaaksi tutkimusmatkalle: auttamaan heimoja, tiimejä ja alueita löytämään tehokkaimmat keinot asiakasarvon kasvattamiseen ja oppimaan jatkuvasti tekemisestään.

Agile Coach on toimintamallissamme pysyvä ja arvostettu rooli, jonka tehtävänä on parantaa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti liiketoiminnan suorituskykyä ja menestystä. Agile Coachit valmentavat ja opastavat ihmisiä ketterän toimintatavan ja kulttuurin muutoksessa. Toimit myös palautteen tuojana heimoltasi kulttuuria kehittäen. Tässä tehtävässä pääset vaikuttamaan heimojen ja liiketoiminta-alueiden toimintakulttuurin kehittymiseen sekä auttamaan tiimejä löytämään ketterän ajattelun ja tehokkaat toimintatavat. DevOpsiin erikoistuneena Agile Coachina autat erityisesti kehitystiimejämme kehittämään teknistä ketteryyttään.

DevOpsin tavoitteena on automatisoida tuotantoon viennin ja laadunvarmistuksen prosessit ja tätä kautta mahdollistaa nopea palauteketju ja kokeilukulttuuri. DevOps on siis yhdistelmä toimintatapojen muutosta ja teknisiä ratkaisuja, ja toivomme sinun voivan auttaa meitä näiden kummankin alueen kehittämisessä. DevOps-ajattelu ei kuitenkaan rajoitu vain teknisten kehitystiimien työn helpottajaksi, vaan nopeat kokeilut ja palauteketjut tuotannosta ja asiakkaalta toimivat myös liiketoiminnan jatkuvan päätöksenteon tukena.

Kirsikkana kakun päällä pääset osaksi OP:n laajaa ja monipuolisesti osaavaa Agile Coachien yhteisöä, jossa jaetaan parhaita käytäntöjä, kehitetään AC-työn menetelmiä ja sekä kollektiivista että omakohtaista osaamista. Jos haluat olla Enterprise Agile toimintamallin pioneerien joukossa Suomessa, OP on sinulle oikea paikka.

 

MINKÄLAINEN TEHTÄVÄ ON TARJOLLA?

Tässä roolissa erikoistut Agile Coachien joukossa coachaamaan tiimejä DevOps:in parhaisiin käytäntöihin. Tulet tukemaan toimintaansa ketterämmäksi kehittäviä tiimejä eri heimoissa tarpeiden mukaisesti. Tuet yksittäistä tiimiä aina sopivan mittaisen ajanjakson, syventyen heidän maailmaansa. Tuot omaa DevOps-osaamistasi Agile Coachien yhteisölle ja autat myös heitä kehittämään DevOps-tietotaitoaan. Saat tukea ja sparrausta roolissasi muiden Agile Coachien lisäksi muun muassa DevOps Coacheilta ja DevOps Specialisteilta.

Tehtäväsi ovat monipuolisia: autat tiimejä löytämään heidän tarpeisiinsa sopivia toimintatapojen parannuksia, opastat ja ohjaat ketterissä erityiskysymyksissä, tuet ketterän ajattelutavan syntymisessä, autat esteiden tunnistamisessa ja ratkaisemisessa, tuet tiimidynamiikan kehittämisessä sekä fasilitoit työpajoja ja seremonioita. Tilanteen mukaan innostat, haastat, otat puheeksi, tuet ja kuuntelet ja näytät esimerkkiä. Erinomaisten vuorovaikutustaitojesi avulla pystyt keskustelemaan ymmärrettävästi eri sidosryhmien kanssa.

Taustastasi riippuen voit syventyä teknisten DevOps-haasteiden ratkaisemiseen yhdessä kehittäjien kanssa tai keskustella jatkuvan parantamisen merkityksestä tuoteomistajien kanssa. Yksin sinun ei silti tarvitse muutosta tehdä; tukenasi on aina DevOps-yhteisömme.

 

Lisäksi odotamme sinulta seuraavaa osaamista:

  • Laaja kokemus ja näkemys ketteristä toimintatavoista, erityisesti DevOpsista työtapojen muutoksena. Kokemus ketterien toimintatapojen soveltamisesta ja valmentamisesta, myös tiimien yli katsovassa roolissa.
  • Syvällinen osaaminen ketterästä ohjelmistokehityksestä ja siihen liittyvistä toimintatavoista ja työkaluista, kuten DevOps, jatkuva integraatio (CI), jatkuva toimitus (CD).
  • Osaaminen kouluttamisessa, valmentamisessa sekä fasilitoinnissa. Osaat fasilitoida ryhmässä vaativatkin tilanteet ja saat ihmiset löytämään kipupisteisiin hyvät ratkaisut.
  • Pystyt hahmottamaan suuren organisaation toimintamallit, prosessit ja tärkeimmät kehityskohteet.
  • Koet olevasi parhaimmillasi työssä, jossa valmennat ja autat muita loistamaan ja menestymään.
  • Olet proaktiivinen, innostava, tavoitteellinen ja tuloksekas tekijä, mistä sinulla on esittää vahvaa näyttöä menneiltä työvuosilta.
  • Sinulla on sujuva suomen ja englannin kielitaito.
  • Katsomme aikaisemman kokemuksen Agile Coachina toimimisesta eduksi.

 

JOKO PÄÄTIT HAKEA?

Mikäli jokin asia jäi sinulle avoimeksi, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla Nina Mellinille: nina.mellin (a) op.fi. Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään oheisen linkin kautta. Liitä hakuun CV:si palkkatoiveineen ja kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi tätä tehtävää kohtaan. Haethan tehtävää mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla. Hakuaika päättyy 22.3.2020.

Tutustu Agile Coachin työhön OP:lla täällä

Toivottavasti pystyt aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Aloitusajankohta on kuitenkin neuvoteltavissa. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.