Agile Coach Asuntorahoitus ja Asumisen palvelut -heimoon
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.2.2020

Agile Coach Asuntorahoitus ja Asumisen palvelut -heimoon

Työpaikan sijainti: Helsinki

OP Ketterä on ennen kaikkea ajattelutavan ja kulttuurin muutos. Työskentelemme entistä vahvemmin yhdessä: liiketoiminta on kehittämistä ja kehittäminen on liiketoimintaa. Päämääränämme on tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaille. Toimintamalli edellyttää meiltä itseohjautuvuutta, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta. Yhdessä kokeilemme ja opimme toimintaamme jatkuvasti parantaen sekä työskentelemme kohti johtavaa ja vetovoimaisinta finanssiryhmää Suomessa! 

Emme ole tässä muutoksessa vielä läheskään valmiita – ja tuskin koskaan olemmekaan. Etsimmekin nyt sinua liittymään matkalle mukaan Agile Coachin rooliin. Jatka lukemista!

 

MIKSI AGILE COACHIKSI OP:LLE?

OP etenee reippain harppauksin OP Ketterä toimintamallinsa kanssa. Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä oppaaksi tutkimusmatkalle: auttamaan heimoja, tiimejä ja alueita löytämään tehokkaimmat keinot asiakasarvon kasvattamiseen.

Agile Coach on toimintamallissamme pysyvä ja arvostettu rooli, jonka tehtävänä on parantaa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti liiketoiminnan suorituskykyä ja menestystä. Agile Coachit valmentavat ja opastavat ihmisiä ketterän toimintatavan ja kulttuurin muutoksessa. Saat toiminta-alueesi ihmiset loistamaan ja oppimaan. Toimit myös palautteen tuojana heimoltasi kulttuuria kehittäen.

Tässä tehtävässä sinä pääset vaikuttamaan heimojen ja liiketoiminta-alueiden toimintakulttuurin kehittymiseen sekä auttamaan tiimejä löytämään ketterän ajattelun ja tehokkaat toimintatavat. Kirsikkana kakun päällä pääset osaksi OP:n laajaa ja monipuolisesti osaavaa Agile Coachien yhteisöä, jossa jaetaan parhaita käytäntöjä, kehitetään AC-työn menetelmiä ja sekä kollektiivista että omakohtaista osaamista.

Jos haluat olla Enterprise Agile toimintamallin pioneerien joukossa Suomessa, OP on sinulle oikea paikka.

 

MINKÄLAINEN TEHTÄVÄ ON TARJOLLA?

Pääset työskentelemään Asuntorahoitus ja asumisen palvelut -heimon tiimien kanssa, niiden toimintaa pitkäjännitteisesti kehittäen. Heimossa työskentelee noin 130 henkilöä kymmenessä tiimissä kehittämisen ja tuotehallinnan parissa. Heimo työskentelee tiiviissä yhteistyössä asuntorahoitukseen liittyvän palvelutuotantoalueen kanssa. Lähimmät työkaverisi ovat Agile Coachit Sami Luoma ja Anna Kurtelius. Työskentelette yhtenäisenä ”Coach -joukkueena”, asetatte tavoitteita ja priorisoitte yhdessä Agile Coach -työtä heimossa liiketoiminnan tavoitteita vasten.

Tehtäväsi ovat monipuolisia: autat tiimejä löytämään heidän tarpeisiinsa sopivia toimintatapojen parannuksia, opastat ja ohjaat ketterissä erityiskysymyksissä, tuet ketterän mindsetin syntymisessä, autat blockereiden tunnistamisessa ja ratkaisemisessa, tuet tiimidynamiikan kehittämisessä ja fasilitoit työpajoja ja seremonioita. Tilanteen mukaan innostat, haastat, otat puheeksi, tuet ja kuuntelet ja näytät esimerkkiä. Tehtäviisi kuuluu myös tiimien Agile Mastereiden (Scrum Mastereiden) pitkäjänteinen osaamisen kehittäminen ja tukeminen työssään.

Asumisen heimossa ketterästä on jo kokemusta, kaipaamme joukkoon coachia joka pystyy valmentamaan hieman pintaa syvemmältä. Sami on pitkän linjan Agile ”all-rounder”, lunki ja kärsivällinen MTB -heppu. Anna on ”ihmis-ihminen”, ammatticoach, tehokas toimeenpanija ja jumppaava pianisti. Jos sinulla on kykyä mukautua nopeasti tilanteisiin, huumorintajua ja vaikka vähän teknisempää kokemusta kehittämisestä (esim. DevOps), olet nappivalinta tähän poppooseen.

Lisäksi odotamme sinulta seuraavaa osaamista:

 • Laaja kokemus ja näkemys ketteristä toimintatavoista (esim. Agile/DevOps/Lean/Scrum/Kanban/SAFe/LeSS jne.) sekä niiden soveltamisesta ja valmentamisesta, myös tiimien yli katsovassa roolissa.
 • Vahva osaaminen kouluttamisessa, valmentamisessa sekä fasilitoinnissa. Osaat fasilitoida ryhmässä vaativatkin tilanteet ja saat ihmiset löytämään kipupisteisiin hyvät ratkaisut.
 • Sinulla on kokemusta toimintamalliuudistuksesta/transformaatiosta, joissa olet omalla toiminnallasi onnistunut kehittämään ihmisten ajattelua ja toimintaa.
 • Kokemus liiketoiminnan palvelujen/tuotteiden kehittämisestä sekä teknisestä kehittämisestä. Pystyt hahmottamaan suuren organisaation toimintamallit, prosessit ja tärkeimmät kehityskohteet.
 • Koet olevasi parhaimmillasi työssä, jossa valmennat ja autat muita loistamaan ja menestymään.
 • Olet proaktiivinen, innostava, tavoitteellinen ja tuloksekas tekijä, mistä sinulla on esittää vahvaa näyttöä menneiltä työvuosilta.
 • Sinulla on sujuva suomen ja englannin kielitaito.
 • Katsomme aikaisemman kokemuksen Agile Coachina toimimisesta eduksi.

 

JOKO PÄÄTIT HAKEA?

Mikäli jokin asia jäi sinulle avoimeksi,voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla Nina Mellinille: nina.mellin (a) op.fi. Nina palaa kysymyksiisi 10.2.2020 jälkeen. Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään oheisen linkin kautta. Liitä hakuun CV:si palkkatoiveineen ja kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi tätä tehtävää kohtaan. Haethan tehtävää mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla. Hakuaika päättyy 1.3.2020.

Tutustu Agile Coachin työhön OP:lla täällä

Toivottavasti pystyt aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian. Aloitusajankohta on kuitenkin neuvoteltavissa. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.

 

”Heimon Agile Coachit ovat kulttuurinmuutoksen suurlähettiläitä: haastavat käytänteitä, toimintamalleja, purkavat pullonkauloja ja mahdollistavat tuloksen teon. Heimossa on käynnissä aitoa coachausta sekä tiimi- että henkilötasolla.”

Joel Kangas

Product owner & Process owner - Lifecycle management-tiimi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1338497
 • Tehtäväalue: Pankki/rahoitus/vakuutus
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 1.3.2020
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki