AFC Specialist
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2021

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa. 

 

Haemme nyt OP:n Talousrikollisuuden torjunta -organisaatioon Asiakkaan tunteminen -yksikköön Helsinkiin AFC Specialisteja vakituisiin työsuhteisiin. 

 

AFC Specialist -Talousrikollisuuden torjunnan kokenut ammattilainen 

 

Hakemamme henkilön päätehtäviin tulee kuulumaan ryhmän sisäinen neuvonta ja ohjeistus haastavissa asiakkaan tuntemiseen ja ulkomaiseen verovelvollisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja/tai tehostetun tuntemisen piirissä olevien asiakkaiden operatiivinen laadunvalvonta.

 

Asiakkaan tunteminen -toiminnon (know your customer, KYC) AFC Specialistina seuraat rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjunnan ja erityisesti asiakkaan tuntemisen kokonaistilannetta, trendejä ja ilmiöitä, arvioit niiden vaikutuksia sekä suunnittelet ja toteutat näihin perustuvia parannustoimia. Ymmärrät erinomaisesti asiakaskokemuksen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä ja seuraat aktiivisesti alueen kehitystä ryhmän sisällä.

 

Tuet Asiakkaan tunteminen -toiminnon operatiivista toimintaa neuvonnan, ohjeistuksen ja koulutuksen avulla sekä ylläpidät vuoropuhelua ja yhteistyötä eri sidosryhmiemme kanssa. Olet oma-aloitteinen yksikön toiminnan, prosessien ja laadun jatkuvaan kehittämiseen. Olet mukana varmistamassa, että OP:ssa noudatetaan rahanpesuun liittyvää sääntelyä, ohjeistuksia ja menettelytapoja. Tavoitteenasi on, että OP, sen asiakkaat ja yhteiskunta pystyvät toimimaan turvallisessa ympäristössä auttamalla näitä suojautumaan talousrikollisuuden eri muodoilta.

  

Mitä odotamme sinulta 

 

Sinulla on vahvaa osaamista joko henkilö- tai yritysasiakkaista pankkitoiminnan kontekstissa; ymmärrät asiakkaiden toiminnan taustan ja tunnet pankin tuotevalikoimaa. Tunnet asiakkaan tuntemiseen liittyvän sääntelyn ja siihen liittyvät pankin velvollisuudet sekä pystyt perustamaan lähestymistapasi olemassa oleviin sisäisiin ohjeistuksiin. Hahmotat erinomaisesti laajempia kokonaisuuksia yksityiskohdat huomioiden ja yhteistyötaitojesi ansiosta löydät nopeasti tärkeimmät sidosryhmäsi ja verkostosi. Työskentelytyylisi on analyyttinen ja ratkaisukeskeinen; viet asioita ja hankkeita eteenpäin oma-aloitteisesti ja järjestelmällisesti ja pidät kiinni myös niistä tavoitteista, joiden maali on kauempana tulevaisuudessa.

 

Lisäksi toivomme sinulta:

 

 • Useamman vuoden pankkiliiketoiminnassa hankittua kokemusta asiakkaan tuntemiseen liittyvistä tehtävistä. Kokemusta olet kartuttanut työskennellessäsi esimerkiksi KYC Officerina, KYC Specialistina tai asiakasvastaavana.
 • Kokemus ja tietotaito ulkomaiseen verovelvollisuuteen liittyvästä sääntelystä luetaan eduksesi.
 • Sujuva kirjallinen ja suullinen suomen ja englannin kielen taito.
 • Vähintään alempi korkeakoulututkinto.

 

Tarjoamme sinulle 

 

Finanssiala muuttuu rytinällä ja OP on sitoutunut edustamaan tämän kehityksen kovinta kärkeä. Olemme tekemässä isoa toimintamallimuutosta ja siirtymässä vaiheittain ketterään toimintatapaan. Pääset työskentelemään mielenkiintoisessa roolissa erityisasiantuntijana ja varmistamaan talousrikollisuuden torjuntamme sujuvuuden jatkossakin. Asiakkaan tunteminen -yksikössä työskentelet aivan finanssialan ytimessä, yhdessä talousrikollisuuden torjunnan muiden osaajien kanssa.

 

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi. 

 

 

Lisätiedot ja hakuohjeet 

 

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, tiimipäällikkömme Jaakko Puotila (puh. 040 842 8089) kertoo mielellään lisää pe 8.1., to 14.1. tai pe 15.1.

 

Jos vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävää alla olevan linkin kautta 24.1. mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan tarvittaessa luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja Suojelupoliisin perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

 

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. 

 

 

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1412129
 • Tehtäväalue: Vakuutus, Pankki ja rahoitus
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 24.1.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki