(Poistunut julkaisusta)

AFC Specialist
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.6.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa. 

Haemme nyt OP:n Talousrikollisuuden torjunta -vastuualueen, Asiakkaan tunteminen -toimintoon, Helsinkiin, AFC Specialisteja vakituisiin työsuhteisiin.

AFC Specialist -Talousrikollisuuden torjunnan kokenut ammattilainen

Tehtävästä 

Asiakkaan tunteminen -toiminnon (KYC) AFC Specialistina seuraat rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjunnan ja erityisesti asiakkaan tuntemisen kokonaistilannetta, trendejä ja ilmiöitä, arvioit niiden vaikutuksia sekä suunnittelet ja toteutat näihin perustuvia parannustoimia. Ymmärrät erinomaisesti asiakaskokemuksen merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä.

Tuet Asiakkaan tunteminen -toiminnon operatiivista toimintaa neuvonnan, ohjeistuksen ja koulutuksen avulla sekä ylläpidät vuoropuhelua ja yhteistyötä eri sidosryhmiemme kanssa. Osallistut aktiivisesti tiimin toiminnan, prosessien ja laadun jatkuvaan kehittämiseen. Olet mukana varmistamassa, että OP:ssa noudatetaan rahanpesuun liittyvää sääntelyä, ohjeistuksia ja menettelytapoja. Tavoitteenasi on, että OP, sen asiakkaat ja yhteiskunta pystyvät toimimaan turvallisessa ympäristössä auttamalla näitä suojautumaan talousrikollisuuden eri muodoilta.

Haemme useampaa Specialistia ja erityisesti yhtä henkilöä, joka vastaa roolissaan KYC -tiimin laadunvalvonnasta.

Mitä odotamme sinulta 

Pystyt itsenäisesti laatimaan riskilausuntoja sekä tekemään päätöksiä vaativissa asiakkaan tuntemiseen liittyvissä tehtävissä. Sinulla on osaamista esimerkiksi trade finance -, maksuliike- tai markets -tuotteista. Kokemus kirjeenvaihtajapankkeihin liittyvästä tuntemisesta luetaan eduksesi. Hahmotat erinomaisesti laajoja kokonaisuuksia ja yhteistyötaitojesi ansiosta löydät nopeasti tärkeimmät sidosryhmäsi ja verkostosi. Esiinnyt vakuuttavasti ja vaikuttavasti. Työskentelytyylisi on analyyttinen ja ratkaisukeskeinen; viet asioita ja hankkeita eteenpäin oma-aloitteisesti ja järjestelmällisesti ja pidät kiinni myös niistä tavoitteista, joiden maali häämöttää kauempana tulevaisuudessa.

Lisäksi edellytämme sinulta:

  • Useamman vuoden pankkiliiketoiminnassa hankittua kokemusta asiakkaan tuntemiseen liittyvissä tehtävissä. Tätä kokemusta olet kartuttanut työskennellessäsi pankkiliiketoiminnassa, erityisesti asiakkaan tuntemisen parissa, esimerkiksi KYC Officerina, KYC Specialistina tai yritysasiakasvastaavana.
  • Erinomaista tuntemusta alan sääntelystä sekä kykyä näiden itsenäiseen soveltamiseen käytännön tuntemistyössä.
  • Kokemusta ohjeistuksien laadinnasta ja kykyä kouluttaa asiakkaan tuntemiseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Sujuva kirjallinen ja suullinen suomen ja englannin kielen taito.
  • Vähintään alempi korkeakoulututkinto.

Tarjoamme sinulle 

Finanssiala muuttuu rytinällä ja OP on sitoutunut edustamaan tämän kehityksen kovinta kärkeä. Olemme tekemässä isoa toimintamallimuutosta ja siirtymässä vaiheittain ketterään toimintatapaan. Pääset työskentelemään mielenkiintoisessa roolissa erityisasiantuntijana ja varmistamaan talousrikollisuuden torjuntamme sujuvuuden jatkossakin. Asiakkaan tunteminen -tiimissämme työskentelet aivan finanssialan ytimessä, yhdessä talousrikollisuuden torjunnan muiden osaajien kanssa.

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi. 

Lisätiedot ja hakuohjeet 

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, tiimipäällikkömme kertovat mielellään lisää: Antti Härmä (puh. 040 503 0653) ja Jaakko Puotila (puh. 040 842 8089) maanantaina 29.6. ja tiistaina 30.6.

Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävää 10.7.2020 mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja Suojelupoliisin perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.