(Poistunut julkaisusta)

15 analytiikan & BI:n tulevaa osaajaa
Saranen Consulting Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.10.2018

Microsoft Azure -osaajilla on kova kysyntä työmarkkinoilla. Siksi toteutamme yhteistyössä Microsoftin kanssa Microsoft Azure Akatemian, jonka kautta useat yritykset rekrytoivat uusia osaajia. Jos olet IT-orientoitunut kehittymishaluinen tekijä ja haluat kasvaa asiantuntijaksi analytiikan, tiedon jalostamisen, Power BI:n ja tietokantojen pariin, niin Microsoft Akatemia -koulutusohjelma voi olla väyläsi unelmatöihin!

Microsoft Azure Akatemia – Uusi työ analytiikan parissa

Useat yritykset etsivät koulutusohjelman kautta uusia kasvavia kykyjä mm. analytiikan ja datan hyödyntämiseen liittyviin erilaisiin asiantuntijarooleihin. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi vielä käytännön työkokemusta alan tehtävistä – tärkeintä on halusi oppia ja kehittyä! Tarjolla on hyvin monenlaisia tehtäviä datainfrastruktuurin parissa teknisemmästä Data Engineer roolista aina BI-konsultiksi asti. Käy tutustumassa rekrytoiviin yrityksiin.

Microsoftin kumppaniyritykset rekrytoivat uusia osaajia mm. seuraaviin rooleihin:

 • BI-konsultti
 • Data Engineer
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Junior Data Analyst
 • Data Scientist

Etsimme juuri sinua, jos tunnistat itsesi jostakin näistä: 

 • Sinulla on aiempaa osaamista tai ymmärrystä esim. it-alalta, tilastotieteistä, tutkimuksesta, matematiikasta, tietokannoista, datan hallinnasta, raportoinnista tai palvelimista.
 • Haluat työssäsi hyödyntää analyyttisyyttäsi ja ongelmanratkaisukykyäsi.
 • Valmius toimia itsenäisesti asiakasrajapinnassa ja innostus kehittyä konsultointiin.
 • Sinulla on soveltuva koulutustausta (esim. DI, KTM, FM, FT, TkT, insinööri, tradenomi), mikä antaa hyvän pohjan analytiikkapuolen tehtäviin.
 • Työkalut ja teknologiat kuten Power BI, Azure, R, Python, C#, .NET, SQL herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea jo tarkemminkin.
 • Olet kiinnostunut seuraamaan alasi teknologian kehitystä.
 • Haluat tehdä tulevaisuudessa töitä modernien pilvipalveluiden, tiedon visualisoinnin, datan hallinnan, data platformien kehittämisen, optimoinnin tai koneoppimisen parissa.
 • Sinulla on työkokemukseen/opintoihin/harrastuneisuuteen perustuvaa osaamista ohjelmoinnista ja olet kiinnostunut datahallinnan ja -analyysin sovelluksista sekä liiketoiminnan kehittämisestä.

Meille ja rekrytoiville yrityksille tärkeintä on motivaatiosi ja intohimosi kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa Microsoftin teknologioiden ja analytiikan asiantuntijaksi, joten sinun ei tarvitse olla hakuvaiheessa vielä valmis asiantuntija.

Ohjelman toteutus

6 kuukauden mittaisessa ohjelmassa kehityt asiantuntijaksi uuden työroolisi kautta. Työskentelet ohjelman ajan Microsoftin teknologioita käyttävässä yrityksessä, ja kerrytät itsellesi arvokasta työkokemusta. Lisäksi osallistut töidesi ohessa kattaviin teknologiakoulutuksiin, jotka syventävät osaamistasi. Ohjelman aikana sinusta kehittyy asiantuntija, joka pystyy tarjoamaan asiakkailleen korvaamattoman laadukasta palvelua heidän liiketoimintansa parantamiseksi.

Ohjelmaan sisältyy n. 20 huipputason koulutuspäivää, jotka toteutetaan monimuoto-opintoina sisältäen lähi- ja verkko-opetusta, itseopiskelua ja harjoitustehtäviä sekä mahdollisuus Microsoft sertifiointiin tähtäävän testin suorittamiseen. Opetus tapahtuu pääosin suomeksi, mutta alan termistö, koulutusmateriaalit ja osa koulutuksista voivat olla myös englanniksi. Tarkemmat osaamis- ja kielitaitovaatimukset määräytyvät aina kumppaniyrityksen ja roolin mukaan. Koulutukset järjestetään pk-seudulla.

Taustasi ja kiinnostuksesi mukaan etsimme sinulle sopivia paikkoja yhteistyöyritysten joukosta. Lopullisen valintapäätöksen tekevät rekrytoivat yritykset, sillä ohjelman tärkein tavoite on työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi. Mikäli sinulla on jo tiedossasi mahdollinen yhteistyöyrityspaikka, johon voisit työllistyä koulutusohjelman päätteeksi, niin kerrothan siitä meille hakemuksessasi.

Osa hakijoista kutsutaan 14.11.2018 järjestettävään rekrytointitapahtumaan, mikä on osa Microsoft Akatemian rekrytointiprosessia. Varmistathan että jätät hakemuksesi mahdollisimman pian, jotta varmistat paikkasi rekrytointitapahtumassa.

Kiinnostuitko? Hae heti:

Jos olet valmis tarttumaan uusiin haasteisiin ja kouluttautumaan todella kysytyksi Microsoft teknologioiden osaajaksi, niin hae mukaan! Tässä ohjeet:

 1. Täytä TE-toimiston hakulomake osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/681801?searchPhrase=681801&&&announced=0&sort=1. Löydät Microsoft Akatemiat –rekrytoivan koulutusohjelman koulutusnumerolla 681801. Esivalinta koulutukseen tehdään tämän TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.
 2. Täytä heti myös Sarasen osaamisprofiili. Tämä osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Voit muokata ja täydentää profiilia koko hakuajan.

Hakuaika päättyy 18.11.2018. Hakemus ja osaamisprofiili kannattaa tehdä pikaisesti, sillä esivalinta- ja hakuprosessi on jo käynnissä!

Voit hakea Microsoft Akatemiaan, jos olet vastavalmistunut, määräaikaisissa työtehtävissä, koulutustaustaasi vastaamattomassa työssä, irtisanomisuhan alla tai parhaillaan työttömänä. Koulutuksen ajaksi sinun on mahdollista hakea työttömyysetuutta (ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea), johon sinulla on oikeus työttömänä ollessasi, sekä lisäksi kulukorvausta.

Lisätietoja ohjelmasta:

 • Ensisijaisesti lisätietoja ohjelmasta löydät: https://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/microsoft-azure-akatemia/
 • Voit halutessasi kysyä lisää projektikoordinaattori Mira Tapiolalta: mira.tapiola@saranen.fi, 045 171 6787. Tavoitat Miran maanantaisin klo 10:00-11:00, keskiviikkoisin klo 13:00-14:00, ja perjantaisin klo 12:30-13:30.

F.E.C. (Further Educated with Companies) -koulutusohjelma

Työsuhteeseen tähtäävässä ohjelmassa yhdistyy tehokas työssä oppiminen ja laadukas koulutus. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yrityksien kanssa. Ohjelma on suunniteltu sinulle, joka olet työtön tai työttömyysuhanalainen, määräaikainen työsuhteesi on päättymässä tai olet koulutustasi vastaamattomissa työtehtävissä. F.E.C.-ohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Microsoft Akatemia on työhallinnon rahoittama F.E.C.-koulutus. Microsoft Akatemia F.E.C. toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Microsoftin, rekrytoivien yritysten, Saranen Consultingin, Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Analytiikka, Power BI, tietokanta-asiantuntija, sql, tilastotiede, raportointi, projektipäällikkö, konsultti