Rehtori, Lapin yliopisto, Lapin Yliopisto
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 6.5.2024
  • Hae viimeistään 27.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto, joka profiloituu arktisen ja pohjoisen muutoksen tutkimukseen sekä arktiseen olosuhdeosaamiseen. Koulutus- ja tutkimusalojamme ovat kasvatustieteet, oikeustiede, muotoilu ja taide, yhteiskuntatieteet sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset. Yliopistomme on työ- ja opiskeluympäristönä osallistava ja monimuotoinen. Yhteisössämme on noin 4500 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Muodostamme yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa Lapin korkeakoulukonsernin.

Haemme rehtoria johtamaan monialaista ja kansainvälistä tiede- ja taideyliopistoa ja edistämään luovaa, vaikuttavaa ja vastuullista toimintaa pohjoisen puolesta - koko maailmaa varten.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää:

- laajaa yliopistomaailman tuntemusta sekä vahvaa näkemystä tiede- ja koulutuspolitiikan kansallisesta ja kansainvälisestä kehityksestä

- kykyä vahvistaa yliopiston kansallista ja kansainvälistä asemaa tutkimuksessa ja opetuksessa sekä lisätä yliopiston vetovoimaisuutta

- vahvaa kokemusta tieteellisen yhteisön tuloksellisesta johtamisesta ja kehittämisestä

- näyttöjä määrätietoisesta henkilöstöjohtamisesta sekä kokemusta muutosjohtamisesta

- taitoja tukea henkilöstön osaamisen kehittämistä, yhteisöllisyyttä ja yhteisön jäsenten hyvinvointia

- monipuolisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Rehtori hoitaa yliopistolaissa rehtorille määrättyjä tehtäviä ja vastaa strategisesta suunnittelusta, yliopiston hallituksen vahvistaman strategian toimeenpanosta sekä yliopiston operatiivisesta johtamisesta.

Yliopiston hallitus valitsee rehtorin toimikaudelle 1.1.2025-31.12.2029. Rehtoriksi valittavalta vaaditaan tohtorintutkinto ja rehtorin tehtävien hoitamiseksi tarvittava kyky ja ammattitaito sekä käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito.

Liitä hakemukseesi CV, palkkatoivomus ja motivaatiokirje, jossa kerrot, miksi olet kiinnostunut Lapin yliopiston rehtorin tehtävästä, miten vastaat rehtorille asettamiimme odotuksiin ja miten kehittäisit Lapin yliopistoa toimikautesi aikana.

Lisätietoja tehtävästä

Lisätietoja tehtävästä antaa hallituksen puheenjohtaja Johanna Buchert, etunimi.sukunimi@luke.fi, puh. 050 511 6603 (puhelinajat 7.5. klo 15.30-16.00, 16.5. klo 11.00 -12.00, 20.5. klo 16.30-17.30).

Työpaikan osoite: Yliopistonkatu 8, 96300 ROVANIEMI
Työn kesto: 1.1.2025-31.12.2029
Työaika: kokoaikatyö
Palkkaus: Sopimuksen mukaan
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://ats.talentadore.com/apply/rehtori-lapin-yliopisto/8KjBV2