Ankkuriopettaja, Raision kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 5.5.2024
  • Hae viimeistään 20.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Raision kaupungin sivistystoimialalla on haettavana ankkuriopettajan virka 1.8.2024 alkaen.

Ankkuriopettaja toimii oppilaiden hyvinvoinnin ja koulutyön tukena pyrkien ennaltaehkäisemään ongelmien syntymistä. Ankkuriopettaja auttaa katkaisemaan negatiivisia kierteitä ja näin ehkäisemään syrjäytymistä. Ankkuriopettajan tehtävässä merkittävässä roolissa on viranomaisyhteistyö.

Käytännössä ankkuriopettaja auttaa oppilasta, jolla on paljon poissaoloja, myöhästymisiä, läksynunohduksia, ahdistusta tai muuta huolestuttavaa käytöstä. Ankkuriopettajan työskentelymuotona voi olla samanaikaisopettajuus tai oppilaiden koulunkäynnin tukeminen klinikkamuotoisesti yhteistyössä muiden opettajien sekä mm. opiskeluhuollon kanssa.

Ankkuriopettajan keskeisenä tehtävänä on tehdä yhteistyötä koulun sisällä moniammatillisesti sekä eri viranomaisten kanssa. Tämän lisäksi ankkuriopettaja kohtaa nuoria arjessa ja selvittää koulussa erilaisia ongelmatilanteita. Myös kouluturvallisuuteen liittyvät tehtävät liittyvät keskeisesti ankkuriopettajan tehtävään.

Työ edellyttää ankkuriopettajalta hyviä yhteistyötaitoja sekä kykyä kohdata oppilaat arvostavasti.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva opettajan kelpoisuus.

Opetusvelvollisuus on 24 tuntia / viikko.

Vaisaaren koulussa kaikilla oppilailla on käytössään henkilökohtainen Chromebook. Hakijalla tulee olla ajantasaiset tvt-taidot, kiinnostus opetuksen kehittämiseen sekä digitaalisen oppimateriaalin hyödyntämiseen opetuksessa.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuken 986/1998 mukaisesti. Kelpoisuuden osoittavat alkuperäiset tutkintotodistukset ja työtodistukset tarkastetaan tehtävään valittavalta ennen töiden aloittamista.

Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukainen rekisteriote. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakemukset toimitetaan sähköisesti Kuntarekry.fi -rekrytointijärjestelmän kautta 20.5.2024 klo 15.00 mennessä.

Työhaastattelut tehtävään pidetään perjantaina 24.5.2024 klo 9-12 välisenä aikana.

Tervetuloa joukkoomme!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/601390/fi_FI