Käsityöyrittäjä, Leenatta ompelu ja verhoilu
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 30.1.2024
  • Ilmoitus on toistaiseksi voimassa
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Nyt myynnissä retrohenkisten klassikkolaukujen valmistusliiketoiminta.

Leenatta on yhden naisen toiminimiyritys, joka valmistaa käsityönä Lapualla laadukkaita ja iloisia klassikkolaukkuja - jenkkikasseja, putkikasseja, reissukasseja ja reppuja, sekä samanhenkisiä pussukoita. Leenatta sai alkunsa, kun perinteikäs lapualainen yritys Patalaukku lopetti toimintansa keväällä 2017. Leenatta on jatkanut jenkkikassien ja putkikassien valmistusta, joita Patalaukku on valmistanut Lapualla jo 50-luvulta lähtien. Uusia, Leenatan kehittämiä tuotteita ovat samanhenkinen reppu, pussukka, reissukassi ja kännykkäpussi. Leenatan tuotteita on myynnissä omassa verkkokaupassa sekä jälleenmyyjäverkoston kautta ympäri Suomen. Jälleenmyyjiin kuluu useita museokauppoja ja muita kädentaitajien tuotteisiin erikoistuneita liikkeitä. Lisäksi myyntiä ja näkyvyyttä on hankittu valikoiduissa tuotteiden henkeen sopivissa myyntitapahtumissa.

Liiketoimintakauppaan sisältyy
- olemassa oleva materiaalivarasto
- valmistukseen tarvittavat koneet: 1-2 kpl teollisuusompelukoneita, meisti ja siihen tarvittavat leikkuuterät, 2 kpl niittikoneita ja niihin runsaasti erilaisia puristusleukoja, nauhaleikkuri sekä kankaiden leikkuualusta
- kassien kaavat ja valmistusohjeet sekä henkilökohtainen opastus kassien valmistukseen
- yhteystiedot tavarantoimittajiin, jälleenmyyjiin ja muihin yhteistyökumppaneihin
- niin sovittaessa Leenatan verkkosivut, verkkokauppa, Leenatan tilit Facebookissa ja Instagramissa sekä valokuva-arkisto.

Yritys toimii tällä hetkellä yrittäjän omassa pihapiirissä ilman omaa kivijalkamyymälää. Toiminta vaatii noin 25 neliön tilan. Kassit valmistetaan kestävästä polyesterkankaasta ja kahvoihin ja tehosteisiin käytetään keinonahkaa. Joitakin kasseja on valmistettu myös aidosta nahasta. Lisäksi asiakkaille on valmistettu erilaisia tilaustuotteita, kuten kassien erikoiskokoja ja malleja sekä suojahuppuja ja muita säilyttimiä. Kasseille on mahdollista hakea ja saada avainlipputunnus. Toiminta sopii ompelualan yrittäjälle, verhoilijalle, suutarille tai muulle käsityöalan yrittäjälle. Nykyinen yrittäjä on työllistynyt pelkästään näillä tuotteilla.

Yrityksestä on luovuttava terveydellisistä syistä.

https://www.leenatta.fi/
https://www.facebook.com/leenatta.fi/
https://www.instagram.com/leenatta.fi/?hl=fi

Hae työpaikkaa osoitteesta